Uitnodiging Groene Peper: het duurzaamheidsevent voor het onderwijs van de toekomst

22 MEI 2023 16:54 | SURF

Klimaatcrisis, vluchtelingencrisis, energiecrisis, stikstofcrisis, woningmarktcrisis, arbeidsmarktcrisis…Er is genoeg aan de hand. Studenten en medewerkers van mbo-, hbo- of wo-instellingen worden tijdens Groene Peper 2023 geïnspireerd en aan het denken gezet over het pakken van hun rol voor een betere wereld. NHL Stenden Hogeschool is dit jaar host van dit gratis duurzaamheidsevent voor het onderwijs. Daarom vindt de finaledag op vrijdag 26 mei plaats bij NHL Stenden in Leeuwarden.

Een inspirerend programma met stof tot nadenken

Met inspirerende sprekers als Marije Klomp, de uitreiking van o.a. de SustainaBul en de onderwijspremière van “The Devil’s Avocado” (met Jan Terlouw) die de gevolgen van een avocado-importbedrijf op klimaat en mens toont, belooft de organisatie een spetterend programma. Centraal staat de vraag: wat voor omgeving hebben studenten nodig? Om te leren, ruimte te krijgen en gestimuleerd te worden hun rol te pakken in duurzame uitdagingen? Nu en straks op de arbeidsmarkt. Bekijk het volledige programma hier: Programma 2023 - Groene Peper.

Groene Peper

Groene Peper wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd. De vorm en organisatiesamenstelling is door de jaren heen gewijzigd. Tegenwoordig organiseert Het Groene Brein, SURF, Duurzaam MBO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Studenten voor Morgen en de ieder jaar wisselende host Groene Peper. Groene Peper is het enige event op het gebied van duurzaamheid voor mbo, hbo en wo in Nederland dat de mogelijkheid biedt om te netwerken, inspiratie op te doen en/of kennis uit te wisselen met iedereen binnen deze onderwijsdoelgroepen. Om zo te faciliteren bij het realiseren van transities. Nu en in de toekomst. Lees hier meer.

Deelnemen aan Groene Peper 2023? Inschrijven kan via deze link

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid