'Directie van Gosschalk is nog steeds niet in staat om dierenwelzijn te waarborgen'

23 JUL 2021 15:31 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Frederieke Schouten, Varkens in Nood, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: ‘Slachterij van slaan en stroomstoten’ blijft dicht, nieuw plan van aanpak afgekeurd | Binnenland | AD.nl

Dat Gosschalk niet in staat is om een gedegen verbeterplan op te stellen, toont wel aan dat de kennis over dierenwelzijn in het slachthuis ernstig tekortschiet. Het is ronduit schokkend dat dit slachthuis jarenlang ongestoord zijn gang kon gaan en pas na onze undercoverbeelden werd gesloten. Dat Gosschalk dicht blijft is volkomen terecht en goed nieuws. Varkens in Nood hoopt dat de NVWA voet bij stuk houdt en kritisch blijft kijken naar de verbeterplannen van het slachthuis.

Vandaag werd bekend dat slachthuis Gosschalk in Epe voorlopig gesloten blijft. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ook een vernieuwde versie van het plan van aanpak voor heropening afgewezen. De toezichthoudende instantie heeft geen vertrouwen in de plannen van de slachterij die het dierenwelzijn moeten waarborgen.

 Frederieke Schouten is de directeur van Varkens in Nood

Meer binnen de rubriek Dieren