Koningskerk ontvangt donatie van TVM foundation voor nieuwe keuken

18 DEC 2023 09:09 | TVM foundation

In de Koningskerk in Rotterdam ontving Lucia van Bruggen - Merema namens de Koningskerk een cheque. Door een aanvraag van TVM-lid Pieter Zeldenrust kan de kerk rekenen op een bijdrage van de TVM foundation voor de realisatie van een nieuwe keuken en ontmoetingsruimte. Nico Stam, bestuurslid van de TVM foundation overhandigde de cheque.

Keuken en ontmoetingsruimte

Het gebouw van de Koningskerk is inmiddels bijna 40 jaar oud en de eisen aan het gebouw veranderen. In 2014 en 2015 is er al een kleine verbouwing geweest. De kerk wil nu ook nog graag haar keuken en de ontmoetingsruimte verbouwen. Met de donatie van de TVM foundation was de kerk weer een stap dichter bij het realiseren van haar verbouwingswensen. Corona heeft roet in het schema gegooid, waardoor er wat vertraging is opgetreden. Nu is de verbouwing klaar.

Actief in de wijk

De Koningskerk in Rotterdam is de gemeente van de Protestantse Kerk Nederland in de wijk Feijenoord. Het kerkgebouw wordt gebruikt voor erediensten en activiteiten als Bijbelstudie en thema-avonden. Daarnaast is de kerk zeer actief in de wijk, waarbij het gebouw ook een centrale rol vervuld voor vergaderingen en wijkbijeenkomsten. De kerk verzorgt bijvoorbeeld 2x per week een maaltijd en iedere 2 weken een koffieochtend. En bij elke verkiezing is de Koningskerk hét stembureau van de wijk. Van oudsher is de Koningskerk een kerk voor de binnenvaart. Wekelijks weten dan ook veel binnenvaartschippers de weg te vinden.

De TVM foundation ondersteunt maatschappelijke initiatieven

TVM is de gespecialiseerde verzekeraar voor logistiek en transport over weg en water, met coöperatieve grondslag. De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

NIET VOOR PUBLICATIE Meer informatie over bovenstaande kunt u krijgen bij Jolanda Metselaar, bestuurslid van de TVM foundation en expert klantcommunicatie bij TVM verzekeringen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: +31 (0)528 29 24 49. Op de foto: Nico Stam (TVM foundation) en Lucia van Bruggen - Merema (Koningskerk)

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws