'Minimaal 85 euro netto meer in de portemonnee in 2023'

19 DEC 2022 09:31 | Loket.nl

Dit is een expertquote in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van Igor Timmermans, Loket.nl. Aanleiding: Lonen in november ruim 6% hoger: record voor dit jaar

Het kabinet gaat miljarden euro’s steken in de lastenverlichting voor burgers om de pijn van hoge prijzen enigszins te verzachten. Hierdoor gaat in 2023 iedere medewerker er minimaal 85 euro per maand op vooruit. Werkgevers zullen hier overigens nauwelijks meer voor hoeven betalen, omdat de werkgeverslasten niet of nauwelijks stijgen.

Sommige werkenden gaan zelfs nog meer dan die 85 euro omhoog. Een seizoensarbeider of verkoopassistent met minimumloon zal er zo’n 250 euro netto per maand op vooruit gaan. Dat is een netto verhoging van 15 procent.

Het is een geruststellende gedachte dat iedere medewerker kan rekenen op een netto verhoging in 2023. Het fijne is dat de werkgevers juist nauwelijks meer gaan betalen voor deze lastenverlichtende loonsverhogingen. Werkgeverslasten stijgen namelijk niet tot nauwelijks.

Alle cijfers zijn berekend op basis van data van Loket.nl.

Igor Timmermans, Consultant HR- en salarisadministratie bij Loket.nl

Meer binnen de rubriek Persoonlijke financiën