'Ouderen staan er misschien wel het beste voor op de woningmarkt'

28 JUN 2022 17:14 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Jeroen Wilhelm, Cribb, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Ouderen moeilijk te bewegen naar kleiner huis om plaats te maken voor gezin: ‘Ik wil niet méér betalen’ | Wonen | gelderlander.nl

Nooit eerder hadden senioren meer vermogen dan hun werkende kinderen. De woning is vrij van hypotheek, caravan en twee electrische fietsen achter de auto. Wie herkent dit beeld niet? Dus voor deze groep is het nu het moment om nog die ene stap te nemen: de verkoop van de woning. Nu de markt nog krapte kent, kunnen ze immers een mooie verkoopopbrengst voor hun woning krijgen.

Waarom zetten de senioren dan niet massaal hun woning te koop? De angst om geen nieuwe woning te vinden wellicht. Of een ietswat dogmatische gedachte dat huren geen goede optie zou zijn. Je hebt immers je hele leven een eigen woning gehad. Dan ga je toch niet huren?

Maar als er een groep is die kansen heeft, zijn het wel de senioren. Vooral die grote groep die geen of een kleine hypotheek heeft. Zodra dit vermogen beschikbaar komt, zijn er altijd mogelijkheden. Als je bovendien verkoopt onder voorbehoud dat je zelf eerst onderdak wilt vinden, voordat je de woning overdraagt, heb je al helemaal geen risico. Kortom, kansen genoeg.

Jeroen Wilhelm is is directeur van Cribb.nl

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed