'Een beter vestigingsklimaat begint bij een stem vóór de Natuurherstelwet'

26 MRT 2024 12:49 | MVO Nederland
Dit is een expertquote via ANP Expert Support

Wouter Scheepens

Aanleiding:
https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/plenaire_vergaderingen/details/activiteit?id=2024A01784

De Natuurherstelwet staat op losse schroeven in Brussel. Nederland, in de persoon van minister Van der Wal, is van plan tegen te stemmen. 

En dat is niet alleen slecht nieuws voor onze natuur, maar ook voor het vestigingsklimaat. Uit de impactanalyse die de minister liet uitvoeren blijkt namelijk dat het wetsvoorstel een positief effect heeft op het vestigingsklimaat. En dat is niet gek. Want een sterke natuur levert bedrijven onmisbare materialen en diensten, zoals een gezonde bodem, grondstoffen, voedselvoorziening en voldoende (drink)water. Met de achteruitgang van de natuur staat de toekomstbestendigheid van onze economie op het spel.

Het lijkt tegenstrijdig: dezelfde partijen die de mond vol hebben van vestigingsklimaat en de afgelopen weken de ene na de andere motie hierover indienden, roepen tegelijkertijd op om tegen een Natuurherstelwet stemmen die het vestigingsklimaat daadwerkelijk verbetert. Dus ben je als Kamerlid écht bezorgd over het vestigingsklimaat? Roep dan de minister op om vóór de Natuurherstelwet te stemmen. Voor de natuur én voor de economie. 

Meer binnen de rubriek Dieren en natuur