Weekverwachting: koeler, later langzaam oplopende temperaturen, dinsdag buien

21 JUL 2024 12:57 | Weeronline

Komende week is het een stuk koeler dan afgelopen weekend. Maxima liggen op maandag nog tussen 21 en 24 graden maar dinsdag en woensdag is het nog minder warm met 19 tot 22 graden. De dagen daarna lopen de maxima geleidelijk op en in het weekend kan het dan regionaal weer zomers warm worden. Ook is het wisselvalliger: op dinsdag passeren de hele dag buien en ook later in de week is wat regen niet uitgesloten.

Dinsdag veel buien, later ook nog wisselvallig

Dinsdag passeren de hele dag buien over het land. Deze buien bereiken maandagavond en in de nacht naar dinsdag de kust en trekken dan geleidelijk richting het oosten. Pas in de loop van dinsdagmiddag wordt het dan vanaf het westen weer droger en klaart het op. Toch is op veel plaatsen nog even de zon te zien en dan volgt er een mooie zomeravond.

Woensdag en donderdag lijken vooralsnog vrij droog te verlopen, maar ook de dagen daarna bestaat dagelijks de kans op wat buitjes. Waar en hoelaat deze precies gaan vallen is nog onzeker. Het grootste gedeelte van de dag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af.

Noordwestenwind brengt koelere lucht

Op maandag stijgt het kwik tot zo’n 21 à 24 graden, wat gebruikelijke waarden zijn voor deze tijd van het jaar. Op dinsdag waait de wind tijdelijk vanuit het noordwesten. Dit brengt een stuk koelere lucht naar ons land, waardoor het dinsdag en woensdag even vrij koel is: maxima liggen dan tussen 19 en 22 graden.

Vervolgens draait de wind donderdag weer terug naar zuidelijke richtingen. Langzaam maar zeker stijgt de temperatuur dan ook weer iets. Dagelijks kan de temperatuur uitkomen tussen zo’n 23 en 26 graden.

Het online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/21-7-2024-weekverwachting

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws