Lefebvre Sarrut en Sdu nodigen startups uit voor het LightSpeed Accelerator programma

02 NOV 2023 10:09 | Sdu B.V.

Lefebvre Sarrut, de Europese leider op het gebied van juridische en fiscale kennis, opent de inschrijving voor haar derde editie van het LightSpeed Accelerator programma. Startups uit heel Europa hebben tot 28 november de tijd om zich te registreren. Dit jaar ligt de focus op ESG (milieugerichte, sociale en governance) oplossingen, generatieve AI voor de juridische sector en juridische oplossingen voor de enterprise markt (human resources, compliance, etc.).

De LightSpeed Accelerator is een op maat gemaakt programma dat is ontworpen om startups te helpen groeien. Gedurende zes maanden zullen de geselecteerde startups samenwerken met teams van Lefebvre Sarrut om mogelijkheden te benutten en waarde op te bouwen, van conceptontwikkeling tot commerciële partnerschappen.

Dit derde programma richt zich op drie prioriteiten:

 • Milieugerichte, sociale en bestuurskundige (ESG) oplossingen. Met strengere regelgeving, waaronder de nieuwe richtlijn voor duurzaamheidsrapportage van de EU (CSRD), zoeken bedrijven naar technologieën die hen helpen aan de wettelijke eisen te voldoen. Startups met ESG-projecten worden van harte uitgenodigd om samen te werken aan de ontwikkeling van sterke ESG-oplossingen.

   

 • Generatieve AI. Generatieve kunstmatige intelligentie biedt enorme mogelijkheden voor de juridische en fiscale sector. Lefebvre Sarrut is op zoek naar startups die generatieve AI gebruiken om de toegang tot kennis voor bedrijven en hun adviseurs te verbeteren.

   

 • De enterprise markt. Het gebruik van de wet in verschillende toepassingen neemt toe binnen veel bedrijven, en nieuwe categorieën professionals ondervinden hier de impact van. Lefebvre Sarrut is op zoek naar oplossingen die het volledige scala aan juridische aspecten (inclusief HR, compliance, etc.) benutten om bedrijven te helpen voldoen aan de constant veranderende juridische omgeving.

Deze oproep tot inschrijving is de eerste stap voor startups om deel te nemen aan het zes maanden durende programma:

 • Stap 1 - Inschrijven tot 28 november
 • Stap 2 - Pre-selectieproces van 28 november tot 8 december
 • Stap 3 - Juryselectie op 11-12 december
 • Stap 4 - Kick-off in Milaan op 15-16 januari
 • Stap 5 - Zes maanden durend versnellingsprogramma tot eind juni
 • Stap 6 - Demo dag voor de projecten van de startups op 26 juni

Olivier Campenon, CEO van Lefebvre Sarrut: "Lefebvre Sarrut is trots om innovatie te ondersteunen via creatieve startups. Als leider op het gebied van juridische en fiscale oplossingen willen we een nieuwe generatie ondernemers helpen om duurzame waarde voor Europa op te bouwen."

Aanmelden kan via https://lightspeed.lefebvre-sarrut.eu/accelerator/

Over Lefebvre Sarrut

Lefebvre Sarrut is de Europese leider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis. De missie van de groep is om via kennis een eerlijkere, efficiëntere en duurzamere samenleving mogelijk te maken. Met kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk biedt de groep een wereldwijd antwoord aan bedrijven (op het gebied van human resources, financiële, juridische en compliance-kwesties), gereglementeerde beroepen (notarissen, registeraccountants, advocaten, enz.) en de publieke sector op het gebied van uitgeven, training en software. Lefebvre Sarrut realiseerde in 2022 een omzet van 542 miljoen euro en heeft 2.400 mensen in dienst.

www.lefebvre-sarrut.eu

Over Sdu

Als toonaangevende dienstverlener zet Sdu zich in voor bedrijven en professionals in de juridische, fiscale, en publieke sector en bedrijfsleven. Met ruim 200 jaar ervaring ontwikkelt Sdu opleidingen, producten en diensten in co-creatie met haar klanten, waardoor zij kunnen innoveren en succesvol kunnen zijn. Sdu is onderdeel van het internationaal gerenommeerde familiebedrijf Lefebvre Sarrut, dat in Europa een leidende rol speelt op het gebied van juridische en fiscale dienstverlening.

 

Meer binnen deze rubriek