ExpertCast: Zongebruinde huid helemaal niet zo gezond

24 JUN 2021 16:45 | ANP Expert Support

U kunt deze aflevering, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen.

Nederlanders beschermen zich slecht tegen de zon en het aantal jongeren met huidkanker neemt sterk toe. Veel mensen willen een ‘lekker’ kleurtje, terwijl een zongebruinde huid helemaal niet zo gezond is.

Djura Piersma, internist-oncoloog bij Medisch Spectrum Twente, spreekt met Luna van der Waarde over huidkanker onder jonge mensen en de impact die dat heeft op hun dagelijkse leven. Ook spreken ze over de fases die deze ziekte kan doorlopen en waarom het jaren later nog kan terugkomen, en wat voor gevallen Djura tegenkomt in haar behandelkamer.

Beluister de aflevering via Spotify:

https://open.spotify.com/episode/5d1PqNC3L459u2VYUnmsmG?si=67cbde42e59941bd

Beluister de aflevering via Apple Podcasts:

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/zomer-zongebruinde-huid-helemaal-niet-zo-gezond-djura/id1561962191?i=1000526716083

ExpertCast, de podcast van ANP Expert Support, biedt verdieping bij het nieuws door experts. Iedere aflevering start met een nieuwsbericht van het ANP, gevolgd door een interview met een expert over die kwestie. Zo ben je op de hoogte van het laatste nieuws én word je wekelijks in tien minuten bijgepraat over een nieuwsonderwerp.

ANP Expert Support staat los van de ANP-redactie, die onafhankelijk werkt. Voor meer informatie, zie anp.nl/expertcast

Meer binnen de rubriek Gezondheid