Octrooi voor sierbestrating designtechniek 'De Nieuwe Rembrandt'

15 DEC 2022 10:42 | MBI B.V.

Na ruim 5 jaar onderzoek en testen is er een gloednieuwe productielijn, waarmee MBI De Steenmeester een nieuwe sierbestratingscategorie heeft geïntroduceerd: GeoProArte®. De productielijn draagt de naam ‘De nieuwe Rembrandt’ vanwege de bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem. Bedrijven van over de hele wereld komen De Nieuwe Rembrandt bekijken en de samenwerkende partijen zien het als succescase. Voor de designtechniek is nu een Nederlands octrooi verleend aan MBI Group B.V. in Veghel. 

Een ‘digitale’ toplaag op een betontegel 

GeoProArte® is een sterke betonnen tegel voorzien van een hoogwaardig design. Daarbij wordt het design middels een nieuwe designtechniek aangebracht op een betontegel met uiterste precisie en binnen enkele seconden. Daarmee is uitvinder MBI in staat de esthetiek van een keramisch design te behalen.

Octrooi voor ‘De nieuwe Rembrandt’ 

Het octrooi is op 17 oktober 2022 verleend voor de productiewijze van de GeoProArte® tegel. Specifiek betreft het de wijze waarop het design op het geruwde oppervlak van de betontegel wordt verkregen. Het verkrijgen van een mooi, uniform design op deze wijze is namelijk erg uitdagend. Het geruwde oppervlak is op zijn beurt weer nodig voor een betere slipweerstand. Zo is de GeoProArte® veilig om te belopen met verschillende weerscondities. Een 4-voudige beschermlaag beschermt het design tegen vloeistoffen, vetten en zuren. 

Opnieuw uitvinden

In het huidige tijdperk is de vraag naar kwalitatieve en esthetische materialen groot. én dan moet een product ook het liefst volledig circulair zijn. De roep naar verandering treft ook traditionele markten en bedrijven. Aan deze opgave van verandering stond MBI enkele jaren geleden, met het ontwerp van een tegel die het huidige tijdperk belichaamt en een duurzame basis legt voor toekomstige generaties. De oplossing lag in het combineren van traditionele mechanische en nieuwe digitale technieken. Hieruit resulteerde de GeoProArte® collectie.  

German Design Award 2022

GeoProArte® is uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2022, de officiële designprijs voor Duitsland uitgereikt door het Duitse Ministerie van Economie en Technologie. Het thema van 2022 was: ‘How Designers Think’. De jury stelde als voorwaarde dat een kanshebbend design ook antwoorden biedt op moderne vraagstukken. Dat sluit aan bij het gedachtegoed achter deze nieuwe sierbestratingscategorie: een vernieuwde basis leggen voor de volgende generaties. 

Het bijgaande beeldmateriaal is te gebruiken onder vermelding van MBI De Steenmeesters. Voor aanvullend materiaal, mailt u naar marketing@mbi.nl. Voor meer informatie over het octrooi neemt u contact op met Marcel Bettonvil, Algemeen Directeur MBI, via mbettonvil@mbi.nl of 0413349555.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen