TVM foundation draagt bij aan Pumptrackbaan in Dedemsvaart

20 DEC 2022 10:11 | TVM foundation

Tijdens de feestelijke opening van de nieuwe pumptrack in ontving de projectgroep Pumptrack Dedemsvaart een bijdrage van de TVM foundation. Hendrik de Jonge (TVM foundation) overhandigde de symbolische cheque samen met aanvrager Sibbele Oegema aan Rinke Oegema en Arjan Hutten.

Openbaar circuit

Een aantal leden van FCC De Vaart vatte in 2021 het plan op om een openbare pumptrack in Dedemsvaart aan te leggen. Dit is een aaneengesloten circuit met bulten en bochten, geschikt voor bijvoorbeeld crossfietsen, mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen en inlineskates. De TVM foundation zag de voordelen voor de jeugd en deed een donatie.

Sibbele Oegema, aanvrager en betrokken bij de aanleg van de baan: “De jeugd heeft de toekomst! Door deze nieuwe baan stimuleren we hen om naar buiten te gaan. Het is goed voor hun ontwikkeling en goed voor de motoriek.”

De baan is al goed getest

Half november was de pumptrack klaar om gebruikt te worden. Nadat de hekken waren verwijderd hebben al veel kinderen de baan geprobeerd. Zaterdag 17 december opende Niek Kimmann (Olympisch en wereldkampioen BMX) en Niels Bensink (wereldkampioen Pumptrack) de baan samen met een van de initiatiefnemers, Rinke Oegema.

FCC Dedemsvaart

FCC De Vaart is een fietscrossclub in Dedemsvaart. De Overijsselse vereniging leert kinderen en volwassenen de fijne kneepjes van het fietscrossen en geeft kinderen met ambitie de kans om door te groeien tot de professionele (wereld)top. De leden van De Vaart bestaan uit jongens, meisjes, mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van vier tot zestig jaar.

De donatie werd aangevraagd door Oegema Transport Dedemsvaart

De coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter. Leden van de Coöperatie TVM en haar medewerkers kunnen een aanvraag doen. De aanvraag van FCC Dedemsvaart werd ondersteund door Oegema Transport. Zij zijn als verzekerde lid van de coöperatie TVM.

Hendrik de Jonge (TVM foundation) overhandigde de symbolische cheque aan Rinke Oegema en Arjan Hutten.

Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.

NIET VOOR PUBLICATIE Meer informatie over bovenstaande kunt u krijgen bij Jolanda Metselaar-Vos, bestuurslid van de TVM foundation en expert klantcommunicatie bij TVM verzekeringen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer: +31 (0)528 29 24 49.

Meer binnen deze rubriek