Nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen Van Spaendonck groep

02 JAN 2024 06:00 | Van Spaendonck

Vanaf 1 januari is Ronald Meijers benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Van Spaendonck (Stichting Bureau Mr. Dr. B.J.M. van Spaendonck en Van Spaendonck Groep B.V.).

Meijers is CEO bij accountant ABAB en is verbonden aan TIAS School for Business and Society als Adjunct Professor. Daarnaast is hij medeauteur van de boeken Leadership Agility en De HX Factor. Hij heeft gewerkt bij Deloitte & Krauthammer en heeft de nodige ervaring als voorzitter en als lid van RvC’s. Hij volgt vanaf januari Hans van der Molen op, wiens zittingstermijn afloopt. Van der Molen is 12 jaar als commissaris betrokken geweest bij Van Spaendonck, waarvan 10 jaar als voorzitter.

Directievoorzitter Jeroen de Heer, richt zich graag tot beiden: “We willen Hans enorm bedanken voor zijn grote betrokkenheid bij Van Spaendonck, zijn inzet en toewijding en zeker ook zijn kennis. Hij heeft als voorzitter een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei en de strategische koers van Van Spaendonck. Tegelijkertijd heet ik met groot genoegen Ronald welkom. Met zijn (werk)ervaring, kennis van governance en compliance, van strategie, van leiderschap maar ook zijn maatschappelijke betrokkenheid, is zijn benoeming voor Van Spaendonck belangrijk.”

Meijers zegt vereerd te zijn om zijn nieuwe rol te mogen vervullen. 

Over Van Spaendonck: Van Spaendonck ziet al 105 jaar het mkb als dé drijvende kracht achter de economie van Nederland. Met als missie om het mkb in Nederland dezelfde mogelijkheden te bieden als grote bedrijven. Zij opereren precies daar waar zij het ondernemerschap in het mkb verder helpen. Dit doen ze door het bieden van eenvoudige oplossingen in de vorm van diensten, advies en producten, die door meer dan 190.000 mkb’ers en 1,4 miljoen werknemers worden gebruikt. Maar ook door het verbinden van mensen, bedrijven en stakeholders om zo tot grotere resultaten te komen en door het opkomen voor ondernemersbelangen. Dit doen ze niet alleen, maar met merken als Loket.nl, Wissenraet Van Spaendonck, MKB Servicedesk, CoPilot en Clever die onderdeel uitmaken van de Van Spaendonck groep.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws