Sittard-Geleen na maanden vrij van rattenplaag

21 JUN 2017 11:15 | Anticimex

Anticimex, een specialist in ongediertepreventie en- beheersing, heeft de afgelopen maanden ruim 400 ratten gevangen in de Eloystraat in Geleen. Dankzij een pilot waarbij gebruik werd gemaakt van Anticimex’ zogeheten ‘SMART Rioleringsvallen’ en een samenwerking tussen bewoners en medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, waaronder de wethouder, is de overlast met succes teruggedrongen.

Op donderdag 23 februari werden drie vallen geplaatst. Onder toeziend oog van de (lokale) pers, bewoners, medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen en wethouder Leon Geilen. 

De gemeente Sittard-Geleen kijkt tevreden terug op de pilot, zo laat wethouder Leon Geilen in een reactie weten: “In de Eloystraat was boven- en ondergronds sprake van een rattenplaag. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een combinatie van het betrekken van bewoners en woningcoöperatie om de problematiek bovengronds aan te pakken én een innovatieve techniek waarbij het probleem bij de bron in het riool wordt aangepakt. De vallen van Anticimex registreerden al snel een sterke toename in het aantal gedode ratten en ook het aantal klachten over ratten in de straat liep terug. Er worden nu nog nauwelijks ratten waargenomen. Deze aanpak is dus zeer succesvol en zal ook op andere overlastlocaties in onze gemeente ingezet worden.”

Bewoners betrokken

Anticimex heeft zowel voor, tijdens als na het ‘rioleringsproject rattenoverlast’ de bewoners bij het proces betrokken. Een bewuste keuze, aldus Marketing & PR Coördinator Cherelle Niezing: “Op 24 mei hebben we een vragenlijst gestuurd waarin we vroegen hun ervaringen met ons te delen. Die input is meer dan welkom. Het helpt ook om het product naar een nog hoger niveau te tillen en begrip te kweken voor onze werkzaamheden.”

Een bewoonster van de Eloystraat over de rattenvangst: “De overlast is merkbaar afgenomen”, zo laat ze in de beantwoording weten. “Eerst hadden we ratten in de kruipruimte en keukenkasten. Zelfs in de slaapkamer was het raak. Zelf ben ik panisch voor ratten en dat zorgt voor onrust. Inmiddels nemen we ook preventieve maatregelen om overlast, mogelijk in de toekomst, tegen te gaan.”

Anticimex zoekt voortdurend naar innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen om problemen met knaagdieren te voorkomen. Zeker nu blijkt dat het rattenprobleem groeit en bestrijding door de afschaffing van buitengebruik van gif moeilijk is. “De val werkt met behulp van sensortechnologie en geeft feedback vanuit het riool wanneer een vangst heeft plaatsgevonden. Dat is de unieke werking van onze val. Bovendien is het daardoor een duurzame manier van bestrijding. Onze lokale bestrijdingstechnici worden zo voorzien van actuele informatie over de status, vangst en de werking van de val. Er vindt hierdoor 24/7 monitoring plaats die voor Anticimex en de klant registreert hoeveel vangsten er zijn”, aldus Technisch Manager van Anticimex, André Prins. “Onze uitgebreide, flexibele en gifvrije dienstverlening is een combinatie van kennis en ervaring met knaagdieren en innovatieve technologie.”

Voor de redactie (niet voor publicatie): Meer informatie: Cherelle Niezing (Marketing & PR), tel. 088-5486662 of 06-51709704. Foto’s: https://goo.gl/th3ErT
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Anticimex

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt, HR en Recruitment