OnderhoudNL bundelt belangen bedrijven in zaak Eurogrit

09 OKT 2017 17:05 | OnderhoudNL

OnderhoudNL, ondernemersorganisatie voor specialistische onderhoudsbedrijven van vastgoed, heeft deze ochtend spoedoverleg gevoerd met Eurogrit BV inzake 

de aanwezigheid van asbest in straalgrit produkt Eurogrit. Vanwege de landelijke strekking van deze zaak, bundelt OnderhoudNL de belangen van de vele metaalconserverings- en onderhoudsbedrijven die straalwerkzaamheden uitvoeren. OnderhoudNL neemt deze zaak uiterst serieus vanwege potentiële gezondheidsrisico's en heeft actie ondernomen. Er is allereerst juridisch advies opgesteld om de aangesloten bedrijven te ondersteunen in hun positie als werkgever en opdrachtnemer.

Vanmorgen heeft OnderhoudNL producent Eurogrit BV op haar hoofdkantoor in Wadddinxveen ontvangen voor een spoedoverleg. Daarbij heeft OnderhoudNL aangedrongen op structurering en facilitering vanuit Eurogrit zelf om nadere analyses op lokaties uit te voeren ten behoeve van haar leden. 

Ook heeft OnderhoudNL contact opgenomen met de Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) in verband met de blootstellingsbeoordeling, want er is onduidelijkheid over de norm hiervoor. De Inspectie SZW heeft toegezegd vandaag nog met een standpunt en advies te komen over deze zaak.

Koninklijke OnderhoudNL is de ondernemersorganisatie van ca. 2.000 specialisten in totaal vastgoedonderhoud, renovatie, restauratie, isolatie, schilderen, beglazing en industriële metaalconservering. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer O.O. Spruijt, directeur OnderhoudNL via 06-53707873

Meer binnen de rubriek Commercieel vastgoed