SCS Training & Consultancy viert 20-jarig jubileum

12 FEB 2024 16:37 | Special Cargo Services BV

Twee decennia deskundigheid in opleidingen gevaarlijke stoffen, logistiek en security

SCS Training & Consultancy, de gerenommeerde opleidingstak van Special Cargo, markeert vandaag met trots haar 20ste verjaardag. Sinds de oprichting in februari 2004 door Hans van der Maat, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in gespecialiseerde trainingen in gevaarlijke stoffen, logistiek en security. Met Patrick Schoenmaker nu aan het stuur en Hans nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van trainingen, blijft SCS Training & Consultancy innoveren en groeien.


Vanuit een bescheiden start met een klein klasje in Oude Meer, heeft SCS Training & Consultancy zich uitgebreid tot een wereldwijde aanbieder van trainingen en opleidingen. De organisatie bedient nu een breed scala aan sectoren, van de olie- en gasindustrie tot expediteurs op Schiphol, en van logistiek dienstverleners tot de chemische industrie. Expertise, compliance en veiligheid staan daarbij altijd centraal.

Wereldwijde impact

In de afgelopen twee decennia heeft SCS Training & Consultancy haar voetafdruk internationaal uitgebreid, met trainingen ook in (Oost-)Europa, het Midden-Oosten, Afrika en het Verre Oosten. De nadruk ligt op het aanbieden van competentiegerichte opleidingen, aangepast aan de specifieke behoeften van de klanten en de vaardigheden die essentieel zijn voor een correcte uitvoering van werkzaamheden.

Innovatie en digitale vooruitgang

Met de opkomst van internet heeft SCS Training & Consultancy haar aanbod geëvolueerd door e-learnings en digitale trainingen aan te gaan bieden, waaronder de baanbrekende 'TDG by helicopter'-training. Oorspronkelijk ontworpen voor Shell-medewerkers, wordt deze training nu wereldwijd afgenomen. De introductie van het opleidingsportaal Special Cargo Online markeert een significante stap voorwaarts in het aanbieden van een gestroomlijnde, toegankelijke manier voor bedrijven om hun personeel op te leiden en hun kwalificaties te beheren.

Kijkend naar de toekomst

Terwijl SCS Training & Consultancy terugkijkt op een indrukwekkende geschiedenis van groei en succes, kijkt het ook vooruit naar de toekomst. Met de professionele organisatie zoals die er nu staat, is het bedrijf klaar voor verdere uitbreiding over de grens.

Over SCS Training & Consultancy

SCS Training & Consultancy, opgericht in 2004, is onderdeel van het concern Special Cargo, dé gevaarlijke stoffen specialist en opleider van logistiek Nederland. Training & Consultancy is een vooraanstaande aanbieder van gespecialiseerde trainingen en consultancy op het gebied van gevaarlijke stoffen, logistiek en security in luchtvracht. Met een sterke focus op compliance, veiligheid en deskundigheid biedt het bedrijf trainingen vanuit drie trainingslocaties in Nederland, wereldwijd bij klanten in huis en/of online.

Met Special Cargo als partner maakt u de logistieke wereld veiliger!

Meer informatie

Artikel SCS Training en Consultancy viert 20-jarig jubileum - een interview met Hans van der Maat en Patrick Schoenmaker


<fotobijschrift>

Hans van der Maat (links) en Patrick Schoenmaker (rechts): “In 20 jaar tijd heeft Training & Consultancy zich ontwikkeld tot een professionele organisatie met naam in de logistieke wereld. We zijn klaar voor verdere uitbreiding binnen Nederland en over de landsgrenzen.”

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek