Elrie Bakker nieuwe voorzitter JA21

06 APR 2024 15:18 | JA21

AMERSFOORT - De Gelderse ondernemer Elrie Bakker is de nieuwe partijvoorzitter van JA21. De leden van JA21 hebben haar voordracht vandaag goedgekeurd tijdens de zesde Algemene Ledenvergadering van de partij. Daarmee is Bakker de opvolger van Adrien de Boer, één van de oprichters van JA21. Partijleider Joost Eerdmans is blij met de benoeming van Bakker: “Met haar ruime bestuurlijke ervaring in belangenorganisaties en verenigingen kan Elrie een betekenisvolle bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de partij.”

Veelzijdige carrière

Elrie Bakker komt uit Groesbeek en kijkt terug op een veelzijdige carrière: zij werkte onder andere als horeca-ondernemer, was werkzaam voor de KNVB en zat in het bestuur van Koninklijke Horeca Nijmegen. Momenteel is zij bestuurder van de belangenorganisatie Ambacht Nederland. Bakker: “In het glazen plafond geloof ik niet. Ik heb mijn fulltime werkzaamheden altijd gecombineerd met de zorg voor ons gezin.” Bakker heeft vier kinderen en is oma van negen kleinkinderen.

Grotere waarde voor JA21-stemmer

Momenteel is de kersverse JA21-voorzitter Statenlid in de Provinciale Staten van Gelderland, die functie zal zij neerleggen om zich volledig te kunnen focussen op haar voorzitterschap. Bakker: “Natuurlijk is hier een zorgvuldige afweging aan vooraf gegaan. Het feit dat Gerben Hillebrand onze nummer twee is, maakte mijn keuze makkelijker. Met Gerben ben ik ervan overtuigd dat het fractievoorzitterschap van JA21 Gelderland in uitstekende handen is en dat de belangen van onze Gelderse stemmers maximaal gediend zullen worden.” Wat voor Bakker de doorslag gaf om voor het partijvoorzitterschap van JA21 te gaan, was de realisatie dat zij met haar bestuurlijke ervaring van grotere toegevoegde waarde kan zijn voor de partij en daarmee dus ook voor de JA21-stemmer. Bakker: “Een groeiend en bloeiend JA21 is in het belang van onze leden, van onze kiezers en van Nederland. Daar ga ik me de komende jaren vol voor inzetten.” 

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid