Persuitnodiging: Starters morgen in gesprek over woningnood in Zeeland

30 NOV 2022 10:09 | Vereniging Eigen Huis

PERSUITNODIGING

MIDDELBURG - Een betaalbaar koophuis is in de huidige huizenmarkt voor veel starters onmogelijk, zo ook in Zeeland. Vereniging Eigen Huis komt op voor deze jonge woningzoekenden door de politiek op te roepen om betaalbare starterswoningen te bouwen. En ervoor te zorgen dat zij de stem van starters horen. Dat laatste doet de vereniging in de vorm van een baksteenberaad. Starters gaan hierbij in gesprek met politici, bouwers, makelaars en geldverstrekkers over de wooncrisis in hun regio. De komende maanden wordt in elke provincie een baksteenberaad georganiseerd, het volgende beraad is in Middelburg. Alle input wordt overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023.

Morgen donderdag 1 december is Vereniging Eigen Huis met het baksteenberaad in Middelburg. Dit startersberaad vindt plaats in de Houttuinen (voorheen Kloveniersdoelen) in Middelburg van 19.30 tot 21.00 uur. Onder leiding van presentator en programmamaker Marcel Bamberg praten de aanwezigen over de hoge woningnood in Middelburg en de provincie Zeeland met als doel om tot mogelijke oplossingen te komen.

Bij het baksteenberaad zijn aanwezig: wethouder Rutger Schonis (Middelburg), gedeputeerde Dick van der Velde (Zeeland), diverse raadsleden en statenleden, SNS Bank, Bouwend Nederland, NHG (Nationale Hypotheek Garantie), Neeskens Makelaar, diverse huiseigenaren en koopstarters.  

Vereniging Eigen Huis nodigt u van harte uit om het baksteenberaad voor koopstarters in Middelburg bij te wonen!

Starters kunnen zich voor het evenement aanmelden via: baksteenberaad@eigenhuis.nl. Journalisten kunnen zich aanmelden bij woordvoerder Valeska Hovener van Vereniging Eigen Huis (zie noot voor de redactie). 

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor betaalbare woningen voor starters. De baksteenberaden zijn daarvan een onderdeel, waarvan de eerste editie werd afgetrapt op Lowlands. Daarna vonden edities plaats in Groningen, Eindhoven, Almere en Assen. Ook houdt Vereniging Eigen Huis een petitie waarin zij minister De Jonge oproept tot het jaarlijks bouwen van 10.000 starterswoningen voor maximaal 260.000 euro. Deze is al bijna 100.000 keer ondertekend. 

Wilt u het Baksteenberaad als journalist bijwonen? Dan kunt u zich opgeven bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of 0640846655. Wanneer: donderdag 1 december as. Waar: de Houttuinen (voorheen Kloveniersdoelen). Adres: Achter de Houttuinen 30, te Middelburg. Tijd: 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en makelaardij