Ontdek het oog tijdens de CORPUS / Oogfonds Kids Academy

21 DEC 2023 12:00 | Stichting Oogfonds Nederland

Zaterdag 6 januari organiseert CORPUS in samenwerking met het Oogfonds een nieuwe editie van de CORPUS Kids Academy. Het evenement is gratis en vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur in de aankomsthal van CORPUS! Alles draait dit keer om het oog.

Ontdek het oog tijdens interactieve workshops

Verschillende experts begeleiden op 6 januari de kids bij vier leuke activiteiten. Ze leren spelenderwijs alles over de ontwikkeling van het oog. Ook ontdekken en ervaren ze hoe het is om bijziend te zijn of een lui oog te hebben. Door deel te nemen aan een potje blindenvoetbal krijgen de kids bovendien antwoord op de vraag: “Hoe beoefent iemand die slechtziend of blind is een hobby?”

Workshops Kids Academy

Workshop tijdens Kids Academy

Over CORPUS Kids Academy

De CORPUS Kids Academy is in 2022 opgericht om de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en de maatschappij te verkleinen. Elk kwartaal wordt er een nieuwe editie georganiseerd voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Maar ook oudere en jongere kinderen zijn van harte welkom. De thema’s zijn gelinkt aan het menselijk lichaam en aan de pijlers van CORPUS: gezond leven, verantwoord eten en veel bewegen. Een bezoek aan de CORPUS Kids Academy is gratis en kan gecombineerd worden met een bezoek aan de ‘reis door de mens’.

Samenwerking Oogfonds

Het Oogfonds en CORPUS hebben begin oktober de handen ineen geslagen om wetenschappelijk onderzoek naar erfelijke oogziekten mogelijk te maken. De samenwerking waaronder het organiseren van deze Kids Academy zal de financiering van het onderzoek van Dr. Jan Wijnholds (biochemicus en universitair hoofddocent) en zijn onderzoeksteam aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hopelijk versnellen, met als doel het voorkomen van blindheid veroorzaakt door de ziekte van Leber en andere erfelijke oogziekten.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme