Mkb

Wilfred Genee sluit zich aan bij ShowBird.com

31 JAN 2023 07:45 | ShowBird Nederland B.V.

Presentator verbaast zich over intransparantie sprekerswereld

Rijswijk – Steeds meer mensen die op zoek zijn naar entertainment kiezen voor snelheid en transparantie. Dat concludeert presentator en ondernemer Wilfred Genee op basis van de ontwikkeling van Showbird.com. „We zien een duidelijke verandering optreden. Klanten willen duidelijkheid en transparantie wanneer ze een act voor een evenement willen boeken.”, aldus Genee die sinds eind 2022 betrokken is bij ShowBird.com. 

Het aantal verkrijgbare live-acts op het platform loopt inmiddels richting de 10.000. De belangrijkste reden die hieraan ten grondslag ligt is een voor de hand liggende, zo meent Genee. Hij zegt: „Artiesten willen aan een optreden zoveel mogelijk overhouden en niet het overgrote deel moeten afstaan aan allerlei tussenpartijen.” Daarom is het nu ook tijd om de sprekersmarkt verder te ontsluiten. „Ik heb me altijd enorm verbaasd over de volstrekt intransparante wereld van tussenpersonen en boekingsbureau’s. Met ShowBird.com weet je als spreker en klant precies waar je aan toe bent.” 

Vandaar dat Genee besloot de samenwerking aan te gaan met Hassan Tagi, de CEO en founder van ShowBird.com. Want ook ondernemer Tagi werkt aan hetzelfde doel. „Op Booking.com, Airbnb of Thuisbezorgd weet je als klant precies waar je aan toe bent en hoeveel geld het gaat kosten. Alleen bij sprekers en artiesten moet je eerst een offerte aanvragen. Dit is niet alleen intransparant, maar partijen die hier misbruik van willen maken liggen ook op de loer.” 

Duidelijkheid en transparantie valt bij zowel de particuliere als bij de zakelijke klant in de smaak, want meer en meer bedrijven boeken hun entertainment via het platform. „Markten zoals de taxi en hotelbranche zijn ook opgegaan in de online platform structuur en dit geeft nog meer reden om aan te nemen dat ShowBird.com de toekomst is.” De potentie voor het boekingsplatform is gigantisch en daarom wil ShowBird.com zich in de aankomende periode ook internationaal op de kaart zetten.

In vele branches is de online platform structuur al de standaard. ShowBird zal ook de sprekersmarkt en live entertainment branche moderniseren door deze directer en inzichtelijker te maken.

Meer binnen de rubriek Mkb