Winnares titel ‘Beste taartopmaker van Amsterdam' sprakeloos

07 MRT 2019 11:26 | Voortgezet Onderwijs van Amsterdam

AMSTERDAM - Woensdag 6 maart jl. streden 10 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 om de titel ‘Beste taartopmaker van Amsterdam’. Winnares Jaimelynn Meerwijk was sprakeloos na haar overwinning. Het enige dat ze met een grote lach op haar gezicht kon zeggen: "Ik heb het met heel veel plezier gedaan!" De wedstrijd werd georganiseerd door de Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool, en vond plaats in de bakkerij van de school.

Tien finalisten kregen twee uur de tijd om een taartje met een diameter van 15 centimeter te decoreren in het thema ‘Striphelden’. Jaimelynn decoreerde haar taart in stijl van The Incredibles. De jury had veel lovende woorden voor haar creativiteit. Waar Jaimelynn vorig jaar, bij de eerste editie van de wedstrijd 'Beste taartopmaker van Amsterdam', tweede werd, sleepte ze nu vol trots de hoofdprijs in de wacht. De tweede en derde prijs werden gewonnen door respectievelijk Floor van Weerdenburg en Floor Mathijsen .

De jury

De jury, bestaande uit topbanketbakker en patissier Cees Holtkamp, patissier Han Le Blanc en Antoinet Poelgeest, beoordeelde de finalisten op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en snelheid.

Finalisten

De tien finalisten zijn winnaars uit de twee voorrondes, die plaatsvonden tijdens de open avonden van de Hubertus & Berkhoff op 26 januari en 12 februari jl. In totaal hebben 40 leerlingen van Amsterdamse basisscholen aan deze voorrondes deelgenomen. Het thema voor de decoraties in de voorrondes was ‘De seizoenen’.

 

De wedstrijd

De wedstrijd wordt voor het tweede jaar georganiseerd door de Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool.  De school wil kinderen graag enthousiasmeren voor het vakmanschap van het bakkersvak, vandaar de organisatie van deze taartopmaakwedstrijd. De wedstrijd is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. 

Hubertus & Berkhoff

De Hubertus & Berkhoff is een vmbo-school voor de basis- & kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg, met de richtingen Horeca, Brood & Banket en Recreatie.

  

Meer binnen deze rubriek