Regiofinale Culinaire Vakwedstrijden 2022 bij Hubertus & Berkhoff

04 MRT 2022 16:04 | Voortgezet Onderwijs van Amsterdam

Een plekje in de landelijke finale van de Culinaire Vakwedstrijden voor vmbo-scholen. Dat staat er op het spel voor zes scholenteams met koks en gastheren en -vrouwen uit Noord-Holland. Dinsdag 8 maart a.s. gaan de teams met elkaar de strijd aan. Hubertus & Berkhoff, de culinaire vakschool (vmbo) uit Amsterdam is gastheer voor deze regionale finale.

Wedstrijdonderdelen

Ieder wedstrijdteam bestaat uit drie leerlingen; twee koks en een gastheer/gastvrouw. De koks verzorgen een driegangenlunch en een amuse voor zes personen: één voor de jury, één voor de showtafel en vier voor genodigden.

De vmbo-scholen die dit jaar meedoen aan de 17e editie van de Culinaire Vakwedstrijden zijn: College de Brink (Laren), Newton College (Hoorn), Don Bosco College (Volendam), Spaarne College (Haarlem), College Compaen (Zaandam) en gastheer Hubertus & Berkhoff (Amsterdam).

Vakkundige jury

De vmbo-leerlingen worden deze dag beoordeeld door een vakkundige sterrenjury. In de keuken bestaat de jury uit Onno Kokmeijer (voormalig chef de cuisine bij twee Michelin sterrenrestaurant Ciel Bleu) en Jaap Sloof (culinair adviseur bij De Kweker en hoofd horeca Sligro). Ze beoordelen de kookteams onder andere op kooktechniek(en), kennis, smaak en hygiëne. Bij de gastheren en -vrouwen jureren Peter Bruins (twee sterren Michelin gastheer) en Kim Poortman (twee sterren gastvrouw bij Okura). De juryleden in de bediening zullen beoordelen op techniek, kennis en gastvrouw/gastheerschap.

Prijzen

De winnaars van de regionale voorronde mogen meedoen aan de landelijke finale welke later dit jaar plaatsvindt. En ze mogen zich natuurlijk een jaar lang ‘beste kookteam’ en ‘beste gastheer/-vrouw’ van Noord-Holland noemen. Ook zijn er prijzen voor de nummers 2 en 3 en is er een wisselbeker voor de best presterende school. Daarnaast ontvangen alle deelnemende leerlingen een aandenken aan deze bijzondere wedstrijd.

Team Hubertus & Berkhoff klaar voor de regionale finale van de Culinaire Vakwedstrijden 2022

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Hubertus & Berkhoff maakt deel uit van scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (ook wel kort: VOvA). Het VOvA is een scholengroep in Amsterdam met een volledig (voortgezet) onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op 9 schoollocaties, verdeeld over de gehele stad en telt in totaal ongeveer 3250 leerlingen. De scholen van het VOvA zijn: Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, Cburg College, De nieuwe Havo, Hubertus & Berkhoff, Hyperion Lyceum, LUCA Praktijkschool, Tobiasschool en Vox College. Meer informatie: www.vova.nl. De finale is op dinsdag 8 maart van 09.00 tot ca. 16.30 uur. Vanaf 14.00 uur kan de wedstrijd bezocht worden. De prijsuitreiking is om 16.00 uur. Adres: Betuwestraat 29, 1079 PR Amsterdam Wilt u aanwezig zijn bij de Culinaire Vakwedstrijd? Neem dan contact op met Mathilde Wolffenbuttel, Communicatie & PR Voortgezet Onderwijs van Amsterdam, (06) 22 14 26 83, communicatie@vova.nl.

Meer binnen deze rubriek