12 Delftse leerlingen ontvangen ScienceMakers Award 2022

21 SEP 2022 08:00 | Platform Talent voor Technologie

12 leerlingen uit Delft ontvangen vandaag de ScienceMakers Award 2022. Deze award krijgen ze vanwege hun prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De huldiging vindt plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. De awards worden overhandigd door PSV-spelers Sávio Moreira da Oliveira & André Ramalho en presentator Dennis Weening.

Gedurende het hele schooljaar vinden diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats, zowel in nationaal als internationaal. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.

Meer over het winnende project:

> Jelmer van Battum, Stijn Risseeuw, Christopher Kusumo Adi, Jaron de Rover, Ziggy Beijer, Nic Stollman, Paul Vermeulen, Mees Visser, Arpeeta Rao, Tania Delphinanto, Kevin Buch & Nathalie de Jong – leerlingen van het Stanislascollege in Delft – deden mee aan de FIRST Tech Challenge. Met hun robot en goede prestaties wisten zij zich te kwalificeren voor deelname aan de First World Finals in Houston. Hiernaast wonnen ze nog veel meer indrukwekkende prijzen.

De organisatie van ScienceMakers is in handen van hét jongeren en technologie netwerk Jet-Net, onderdeel van het Platform Talent voor Technologie.

Stanislas Tech Team (rechtenvrij te gebruiken)

Meer binnen deze rubriek