Ralph van Roessel, co-CEO van TAUW Group, gaat TAUW per 1 januari 2025 verlaten.

19 SEP 2024 10:30 | TAUW b.v.

Na ruim 6 jaar co-CEO te zijn geweest en in totaal meer dan 20 jaar vanuit verschillende rollen te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van TAUW, gaat Van Roessel op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten TAUW.

Van Roessel: “Al die jaren heeft TAUW mij de kans gegeven om mezelf uit te dagen en te ontwikkelen. In een grote verscheidenheid aan rollen, maar altijd met plezier. Het laatste jaar ben ik nieuwsgierig geworden naar wat een andere omgeving en een nieuwe uitdaging mij zouden brengen. Ik zal altijd warme gevoelens houden voor TAUW, maar ik voel dat het nu tijd voor me is om verder te gaan.”

Ralph van Roessel is een civiel ingenieur die na zijn opleiding tot officier aan de Koninklijke Militaire Academie een succesvolle carrière had bij de Koninklijke Luchtmacht voordat hij in 2002 bij TAUW in dienst trad. Via diverse project- en lijnmanagementfuncties op het gebied van civiele techniek, milieumanagement en ruimtelijke kwaliteit werd Ralph in 2018 samen met Henrike Branderhorst co-CEO van TAUW Group.

Onder hun gezamenlijke leiding heeft TAUW zich ontwikkeld tot een meer Europees en winstgevender bedrijf met een onderscheidend extern profiel en een sterke participatieve cultuur.

Van Roessel schuwde nooit de scherpte op te zoeken in discussies binnen de infrasector. Bijvoorbeeld over de rol van mannen in het kader van genderdiversiteit of in het ter discussie stellen van het imago van de sector. “Ik realiseer me dat ik soms wel lastige onderwerpen op tafel heb gelegd. Maar als je niet durft, groei je ook niet”, voegt Van Roessel lachend toe.

Over de toekomst van TAUW benadrukt Van Roessel: “Met een sterke aanwezigheid in Europa en een onderscheidend profiel zal TAUW impact blijven maken in de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Ik ben ervan overtuigd dat TAUW succesvol zal blijven groeien en floreren”. 

Op de vraag wat hij vanaf 1 januari gaat doen, antwoordt Van Roessel: “Na een korte sabbatical hoop ik als bestuurder in een nieuwe dynamische omgeving te kunnen blijven bijdragen aan een toekomstbestendige leefomgeving.”

Vanaf 1 januari 2025 zal Henrike Branderhorst als CEO TAUW Group leiden en de ontwikkeling van TAUW tot een toonaangevend Europees advies- en ingenieursbureau voortzetten.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van TAUW b.v.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid