'Vrijdag en zaterdag buien, zondag droog met zon'

10 JUL 2024 14:46 | Weeronline

Zowel vrijdag als zaterdag komt het tot buien. Zaterdagmiddag neemt de buiigheid wel af en breekt de zon door. Zondag wordt de beste festivaldag met wolken en zon. Vrijdag en zaterdag is het zo’n 18 graden en zondag wordt het 21 tot 23 graden. Er staat niet al te veel wind.

De komende tijd hebben we in Nederland te maken met wisselvallig zomerweer. Ook dit weekend, wanneer verschillende festivals plaatsvinden, blijft het niet droog.

Buien op vrijdag en zaterdag

Vrijdag, tijdens de start van Bospop, moeten de festivalgangers rekening houden met buien. Mogelijk kan het tijdens buien ook onweren. Slechts af en toe is ruimte voor de zon. De temperatuur is ook aan de magere kant met maximaal 18 graden. Gelukkig wordt het in de avond wat droger. Een poncho of regenkleding komt deze dag dus zeker goed van pas.

Ook zaterdag moeten de festivalgangers ’s middags rekening houden met buien. Naast Bospop, Ultrasonic vindt ook Vunzige Deuntjes plaats. Er is wel een grote kans dat het later in de middag en tijdens de avond droog en zelfs vrij zonnig wordt. De maximumtemperatuur ligt rond 18 graden, maar als het zonnetje later doorbreekt voelt het warmer aan en is het gelijk heerlijk festivalweer!

Prima festivalweer op zondag

Zondag wordt duidelijk de beste festivaldag. Op een enkel buitje na blijft het droog met een mix van zon en wolken. Bovendien komt de middagtemperatuur iets hoger uit met 21 of 22 graden bij Utrasonic in de Maarsseveense Plassen en 23 graden in Weert bij Bospop. Bovendien staat er niet al te veel wind.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/10-7-2024-zondag-de-beste-festivaldag-van-het-weekend

Meer binnen de rubriek Entertainment