Vanavond: Koopstarters in gesprek over woningnood in Haarlem

21 FEB 2023 11:06 | Vereniging Eigen Huis

PERSUITNODIGING

HAARLEM - Een betaalbaar koophuis is in de huidige huizenmarkt voor veel starters onmogelijk, zo ook in Haarlem en omstreken. Vereniging Eigen Huis komt op voor deze jonge woningzoekenden. Ze geeft starters tijdens een Baksteenberaad de kans om in gesprek te gaan met politici, bouwers, makelaars en geldverstrekkers over de wooncrisis in hun regio. Sinds vorig jaar zomer is in elke provincie een Baksteenberaad georganiseerd, nu is Noord-Holland aan de beurt. Alle input wordt vervolgens overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge tijdens de woonmanifestatie op 10 maart 2023 in Den Haag. Op die dag neemt de minister ook de woonpetitie voor starters in ontvangst. 

Dinsdag 21 februari a.s. is Vereniging Eigen Huis met het Baksteenberaad in Haarlem. Dit startersberaad vindt plaats in DeDAKKAS in Haarlem van 19.30 tot 21.00 uur. Onder leiding van moderator Natasja van de Berg praten de aanwezigen over de hoge woningnood in de provincie Noord-Holland met als doel om tot mogelijke oplossingen te komen.

Bij het Baksteenberaad zijn aanwezig: diverse raadsleden van de gemeente Haarlem, diverse statenleden van de provincie Noord-Holland, koopstarters, huiseigenaren en diverse marktpartijen zoals makelaars en banken. 

Vereniging Eigen Huis nodigt u van harte uit om het Baksteenberaad voor koopstarters in Haarlem bij te wonen. Journalisten kunnen zich aanmelden bij woordvoerder Valeska Hovener van Vereniging Eigen Huis (zie noot voor de redactie). 

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor betaalbare woningen voor starters. De Baksteenberaden zijn daarvan een onderdeel, waarvan de eerste editie werd afgetrapt op Lowlands. Daarna vonden edities plaats in onder meer Groningen, Eindhoven, Almere, Assen, Middelburg en Utrecht. Ook houdt Vereniging Eigen Huis een petitie waarin zij het kabinet oproept tot het jaarlijks bouwen van 10.000 starterswoningen voor maximaal 260.000 euro. Deze petitie wordt op 10 maart as tijdens een woonmanifestatie in Den Haag aangeboden aan de woonminister Hugo de Jonge. 

Wilt u het Baksteenberaad bijwonen? Dan kunt u zich opgeven bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of 0640846655. Wanneer: dinsdag 21 februari as. Waar: DeDAKKAS. Zaal: dakterras. Adres: De Witstraat 1A, te Haarlem. Tijd: 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en makelaardij