'Digitale zorg wordt blijvend onderdeel van zorgaanbod regio Twente'

27 JUL 2021 16:38 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Boony Thio, Medisch Spectrum Twente, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Digitale zorg moet blijvertje zijn maar niet worden opgedrongen (2) | ANP

Patiënten moeten bewuster worden van de mogelijkheden om digitale zorg te vragen en zorgverleners moeten het digitale aanbod uitbreiden. Dat zeggen Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Patiëntenfederatie Nederland. Medisch Spectrum Twente in Enschede ziet deze ontwikkeling ook, en we hebben de afgelopen periode gemerkt dat dit veel nieuwe mogelijkheden geeft.

Daarom is een innovatie ambassadeur aangesteld, die als taak heeft de digitale zorgmogelijkheden voor patiënten te vergroten door intensievere samenwerking van (medische) professionals binnen en buiten het ziekenhuis. Deze samenwerking moet gestalte krijgen in de totstandkoming van een fieldlab voor digtale zorg. Zo willen we digitale zorg blijvend onderdeel maken van het totale zorgaanbod in de regio Twente.

Boony Thio is kinderarts bij Medisch Spectrum Twente

Meer binnen de rubriek Ziekenhuizen