Familievoorstelling ‘de Troostprijs’ (7+) dit seizoen voor het laatst te zien in Rotterdam

12 APR 2023 09:21 | Stichting de Stilte

Met live muziek van Componist des Vaderlands Martin Fondse.

Dansgezelschap de Stilte presenteert op vrijdag 15 april om 19:30 uur de familievoorstelling ‘de Troostprijs’ in het Maaspodium, Rotterdam. Dit is de laatste keer dat ‘de Troostprijs’ dit theaterseizoen te zien is in Nederland. Deze dansvoorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar wordt begeleid door live pianomuziek van Componist des Vaderlands Martin Fondse.

Een voorstelling vol humor en relativeringsvermogen

Met 4 dansers, een piano en zang viert de Stilte, ver verwijderd van sterren en planeten, de beperkte houdbaarheid van eeuwige roem. De Troostprijs is een indrukwekkende, woordeloze familievoorstelling over competitie en het sterrendom van choreograaf Jack Timmermans.

Met vleugjes humor en satire brengt het gezelschap met ‘de Troostprijs’ een 55-minuten durende ode aan de menselijke maat naar het Maaspodium. Muziek is hierbij een integraal onderdeel van het verhaal. Martin Fondse (compositie en toetsen) en Margriet Sjoerdsma (zang) begeleiden de dansers terwijl zij zich een weg banen tussen een veelzijdig decor van sneeuwwitte blokken.

Over de Stilte

Dansgezelschap de Stilte uit Breda richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van meerduidige voorstellingen speciaal voor kinderen. Met dans de wereld een beetje anders maken en de speelse leerdrift en verbeelding van kinderen stimuleren. Vanuit die heilige missie maakt de Stilte al 25 jaar voorstellingen. Jaarlijks tekent het gezelschap voor 80.000 bezoekers en honderden speelbeurten in binnen- en buitenland voor dreumesen, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, ouders, en grootouders.

Over Martin Fondse

Martin Fondse (Bergen op Zoom, 20 februari 1967) is een Nederlandse dirigent, pianist, blazer, componist en arrangeur. In november 2021 werd hij Componist des Vaderlands in Nederland, een eretitel die wordt verleend aan een componist die gedurende twee jaar het boegbeeld is van de hedendaagse Nederlandse muziek. Als arrangeur werkt hij voor het Concertgebouworkest, Holland Symfonia en het Metropole Orkest. Dit is de eerste samenwerking tussen Fondse en de Stilte.

Kijk voor meer informatie op www.destilte.nl

Noot voor de redactie Bekijk hier de making-of: https://youtu.be/9syMPgOtIg0 Credits Concept, choreografie en toneelbeeld: Jack Timmermans Uitvoering toneelbeeld: Einstein design, Parrendocs, Mooimakerij Noest Compositie: Martin Fondse Kostuums: Czakon Lichtontwerp: Pink Steenvoorden, Einstein Design Dans: Elvedin Šiljdedić, Chiara Aldorisio, Donna Scholten, Gianmarco Stefanelli Muzikanten: Martin Fondse (piano), Margriet Sjoerdsma (zang) Beeldmateriaal is te vinden op https://www.destilte.nl/nl/voorstellingen/voorstellingen/de-troostprijs-7/ Wachtwoord deStiltePRO Vragen of meer informatie? Neem contact op met Elke Bernards, marketing & publiciteit via online@destilte.nl of mobiel 06 52 77 38 95. Zie ook www.destilte.nl.

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur