Bonami SpelComputer Museum gaat digitaal

28 DEC 2017 08:00 | Stichting Bonami SpelComputers

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle presenteert vol trots haar nieuwe website: computermuseum.nl. Dankzij de overzichtelijke en gebruiksvriendelijke indeling kunnen bezoekers vanaf vandaag eenvoudig en snel bij alle gewenste informatie komen.

Activiteiten in en rondom het museum

Geregeld kreeg het museum van museumbezoekers te horen dat de tentoongestelde collectie zoveel groter en uitgebreider is dan verwacht. De nieuwe site geeft bezoekers beter inzicht in wat er zoal tentoongesteld wordt in het museum.

Ook worden bezoekers middels de website op de hoogte gesteld van alle activiteiten rondom het museum. Regelmatig worden er retro spelcomputer beurzen, game toernooien en tentoonstellingen georganiseerd, waaronder de momenteel lopende PONG tentoonstelling van privé verzamelaar Rene Lips.

Bovendien voldoet de website weer helemaal aan de hedendaagse standaard, want ook op een smartphone is deze snel toegankelijk. Hierdoor biedt de site optimaal gebruikersgemak, een beter overzicht en volledige informatieverstrekking voor alle bezoekers.

"Ons doel is om oud en jong met elkaar te verbinden, het verleden te laten ervaren en zo te leren voor de toekomst. Met de komst van de nieuwe website zijn wij ervan overtuigd onze bezoekers nog beter te kunnen informeren over de bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom het museum", aldus John Groenewold, oprichter van het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle.

Online partner LetsGoDigital

Voor het opzetten van de nieuwe website is het Bonami SpelComputer Museum een langdurige samenwerking aangegaan met LetsGoDigital. Het internationaal bekende nieuwsplatform staat aan de basis van het vernieuwde concept.

LetsGoDigital zal vanaf heden ook zorgdragen voor de publicaties van game gerelateerde nieuwsberichten en spelcomputer reviews op de website van het computer museum. Daarnaast zal deze partij het PR beleid voor het museum verzorgen.

"Wij zijn verheugd over onze samenwerking met het Bonami SpelComputer Museum. Het museum herbergt een onschatbare waarde aan cultureel erfgoed. Het is dan ook een eer om voor Nederlands grootste computer museum het dagelijks nieuws en de PR te mogen verzorgen", aldus Mark Peters, eigenaar van LetsGoDigital.

De website van het computer museum is ontwikkeld door Sluijmer Multimedia uit Lelystad, deze partij heeft eerder dit jaar ook de website van LetsGoDigital ontwikkeld. Het bedrijfslogo is ontworpen door Senzie. De site wordt gehost op het virtualisatieplatform Highlander van hostingprovider True in Amsterdam.

Stichting Bonami SpelComputers

Het Bonami SpelComputer Museum, een initiatief van Stichting Bonami SpelComputers, herbergt Nederlands grootste collectie computers en spelcomputers. Het culturele erfgoed bevat tevens een enorme hoeveelheid games, collector items en merchandise producten.

Een groot deel van zowel de oude als nieuwe spelcomputers staan bespeelbaar opgesteld. Het 3000m2 grootte museum beschikt over voldoende spelcomputers om alle bezoekers op een eigen apparaat te kunnen laten spelen.

Daarnaast beschikt het museum over een indrukwekkende arcadehal met een grote collectie retro arcadekasten, allemaal vrij bespeelbaar voor het publiek.

Het is een leerzaam en interactief uitje voor de hele familie. Bezoek de website en kom het ervaren in het Zwolse museum.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens Contactpersoon: John Groenewold Telefoonnummer: 06-46423397 E-mailadres: info@spelcomputermuseum.nl Webadres: https://www.computermuseum.nl Correspondentie adres: Stichting Bonami Spelcomputers Postbus 252 8160AG Epe Bezoekadres: Bonami SpelComputer Museum Westerlaan 51a 8011CA Zwolle Journalisten en andere geïnteresseerden die graag opnames komen maken in het museum kunnen contact opnemen met onze PR afdeling via pers@computermuseum.nl

Dit is een origineel bericht van
Stichting Bonami SpelComputers

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Entertainment