10 miljoen jaar leiderschap - Hoe succesvolle leiders voorzien in oeroude basisbehoeften.
Volgens Specialist Arbeid, bedrijfskundige én psycholoog en auteur van het vandaag verschenen boek 10 miljoen jaar leiderschap Leon Schaepkens (Helmond) zijn managementtheorieën slechts een vernislaag over ons brein. Alleen investeren in oeroude basisbehoeftes leidt tot sterke teams, werkgeluk en organisatiesucces. 99% van zijn bestaan heeft de mens geleefd als jager-verzamelaar in kleine groepen. Daardoor is ons oeroude psychologische DNA is sterker dan welke rationele bedrijfskundige leiderschapstheorie dan ook.
Ons brein is al miljoenen jaren verslaafd aan:
Succesvolle leiders investeren in deze behoeften, want leiderschap is geen bedrijfskunde maar psychologie
Managementgoeroes verkopen illusies door uit te gaan van leiderschap vanuit de bedrijfskundige benadering. Zij overschatten ons rationele brein. Daardoor houden veel managers zich bezig met plannen, budgetteren en controleren. Bedrijven die volgens het jaarlijkse onderzoek van Effectory scoren als de beste, weten dat managementtheorieën slechts de vernislaag zijn over een brein dat geprogrammeerd is om als groep te overleven. Doordat deze bedrijven wél investeren in de oeroude basisbehoeften van hun medewerkers ontstaat een stabiele organisatie en een teamcultuur.
10 miljoen jaar leiderschap leert managers, leiders te worden o.a. door:
Leon Schaepkens woont in Zutendaal en werkt Helmond. Hij studeerde economie, bestuurskunde, rechten & psychologie. Hij is specialist arbeid, organisatie en gezondheid. Daarnaast is hij therapeut en toezichthouder. Hij adviseert en begeleidt organisaties, teams, bestuurders en managers in Nederland en België zodat zij gezond en met werkplezier hun doelen realiseren.
Dit is een origineel bericht van S2uitgevers