MVO Nederland lanceert campagne rondom Erv, woordvoerder van de natuur

13 APR 2023 14:24 | MVO Nederland

MVO Nederland heeft dinsdag een nieuwe campagne gelanceerd ‘De natuur werkt. Ook met jou’. Spil in de campagne is Erv, de geanimeerde woordvoerder van de natuur. Erv roept de komende weken bedrijven en organisaties via social media op om meer met de natuur mee te werken.

MVO Nederland ontwikkelde het karakter Erv samen met campagnebureau Total Design. Van glad olijk kleipoppetje transformeerde Erv de afgelopen weken naar een geheel uit natuurlijke materialen opgetrokken karakter, met een lijf van turf, handen als takken en mossige wenkbrauwen.

De natuur werkt. Ook met jou.

Met advertenties op Facebook, Instagram en LinkedIn activeert Erv bedrijven in de chemie, bouw- en agrifoodsector om de geheel vernieuwde website www.natuurlijkkapitaal.nl te bezoeken. Ter inspiratie vinden bedrijven daar onder meer praktijkverhalen over hoe andere bedrijven natuurlijk kapitaal hebben verankerd in hun bedrijfsvoering.

Voor bedrijven die al overtuigd zijn van het belang van natuurlijk kapitaal, zijn er concrete stappenplannen om met natuurlijk kapitaal aan de slag te gaan. Hierin helpt MVO Nederland ze op weg om na te gaan welke natuurlijke hulpbronnen en diensten relevant zijn voor hun bedrijfsvoering, hoe ze risico’s en kansen prioriteren en hoe ze op een slimme manier focus kunnen bepalen.

Natuurlijk kapitaal?

Elk bedrijf maakt gebruik van de bodem, de lucht, het water en de biodiversiteit. Dit noemen we ons natuurlijk kapitaal. Alle bedrijven samen kunnen de natuur versterken én de toekomst van hun bedrijf daarmee veiligstellen. Dat verhaal is niet zo eenvoudig te vertellen, en ook nog niet heel erg praktisch. Precies om die reden werd Erv in het leven geroepen.

De campagne is gericht op het programma Natuurlijk Kapitaal dat MVO Nederland uitvoert in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het stimuleert bedrijven aan de slag te gaan met de natuur in hun bedrijfsvoering.

De ambitie is om de website uit te laten groeien tot hét platform voor bedrijven om aan de slag te gaan met natuurlijk kapitaal. 

Meer binnen de rubriek Pr, marketing, communicatie en sales