Begin 2023 moeten 1600 edelherten uit de Oostvaardersplassen worden geschoten. Een klein deel van de dieren blijft achter in het gebied als voer voor andere dieren en micro-organismen om de biodiversiteit te stimuleren. De overige herten komen weer beschikbaar voor consumptie, exclusief en tijdelijk verkrijgbaar bij Grutto. In 2019 was Oostvaardershert al binnen een half uur uitverkocht: dit wilde scharrelvlees uit eigen achtertuin bleek ongekend populair.
Geschoten wild mag niet onnodig verloren gaan
In het natuurgebied Oostvaardersplassen spelen edelherten een belangrijke rol in het openhouden van het landschap. Een te groot aantal grazers brengt de biodiversiteit van het gebied echter in gevaar en het risico op ongewenst dierenleed ontstaat door gebrek aan voedsel. In plaats van vlees te verspillen, biedt Grutto het vlees aan voor consumptie. Zo geeft Grutto waarde aan de geschoten herten i.p.v. ze waardeloos achter te laten. Grutto maakt de voedselketen rond en helpt tegelijkertijd de natuur in balans te houden.
Bourgondisch lekker én voedzaam vlees
Oostvaardershert eet wat er in het Oostvaarders gebied te vinden is; gras, wortels, knollen, vruchten, zaden en loof van bomen. De natuurlijke voeding zorgt ervoor dat het hertenvlees zuiver én voedzaam is. Hertenvlees is zeer rijk aan vitamine B6 en B12, omega 3 vetzuren en bevat in vergelijking tot rundvlees, aanzienlijk minder vet, minder calorieën en meer ijzer. Oostvaardershert heeft een diepe wildsmaak en wordt na een week rijpen nog zachter en malser. Het verse hertenvlees wordt gekoeld bezorgd tot aan de voordeur.
Wild hert is ongekend gewild
De populariteit van het Oostvaardershert is ongekend. In 2019 waren de herten iedere week binnen 30 minuten uitverkocht, met ruim 8000 liefhebbers op de wachtlijst. Dit laat zien dat er een draagvlak is tegen de verspilling van het vlees. Het 2023 Oostvaardershert is nú beschikbaar op grutto.com, een uniek stuk wild uit eigen achtertuin.
Dit is een origineel bericht van Grutto.com BV
Ga naar alle berichten van deze organisatie.