Start van de Week van Gelijke Kansen

06 NOV 2023 16:40 | JINC

Start van de Week van Gelijke Kansen. Initiatiefnemer JINC zet met haar partners, verenigd in het Samenwerkingsverband Kansengelijkheid en Burgerschapsonderwijs (SKB), voor de derde keer de spotlights op projecten die zorgen voor gelijke kansen voor jongeren in Nederland. Tijdens de actieweek maken ze de projecten zichtbaar die vaak onderbelicht blijven.  

JINC heeft de Week van Gelijke Kansen in het leven geroepen om te laten zien hoeveel er door het hele land gebeurt in de strijd voor gelijke kansen.  

Tot en met 12 november zetten de non-profitorganisaties gezamenlijk en afzonderlijk de schijnwerper op concrete en doelgerichte projecten voor leerlingen tussen de 8 en 16 jaar ter bevordering van gelijke kansen. Zo was er vanmorgen in Rotterdam een TaalTrip (zie foto’s). Dit JINC-project vergroot de woordenschat en leefwereld van leerlingen. Ze leren taal én wereldoriëntatie op locatie. De rest van de week vinden nog veel meer vergelijkbare projecten plaats. Die voor iedereen te bezoeken zijn.  

Het SKB organiseert in Den Haag op 8 november het evenement “Kansengelijkheid in ons onderwijs".  

Voor het uitgebreide programma en achtergrondartikelen (updates gedurende de week), zie de website Week van Gelijke Kansen. 

6 november 2023 - Week van Gelijke Kansen: Tijdens TaalTrip vergroten leerlingen hun woordenschat en leefwereld. Het JINC project is taal én wereldoriëntatie op locatie.  Vandaag in de Doelen in samenwerking met North Sea Jazz Around Town.

Week van Gelijke Kansen: Tijdens TaalTrip vergroten leerlingen hun woordenschat en leefwereld. Het JINC project is taal én wereldoriëntatie op locatie. Vandaag in de Doelen in samenwerking met North Sea Jazz Around Town.

 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws