FinancialLease.nl na nieuwe overname grootste van Nederland

23 MEI 2023 15:00 | Financial Lease Nederland B.V.

MAARSSEN/VEENENDAAL, 23 mei 2023 – FinancialLease.nl heeft branchegenoot ROS Finance overgenomen. Daarmee heeft de online intermediair haar marktpositie als de grootste van Nederland verder uitgebouwd.

Voor FinancialLease.nl is het de tweede overname in ruim een maand tijd, na die van BD Lease in medio april. Samen hebben de drie bedrijven een jaarlijks leasevolume van meer dan 500 miljoen euro. Dat is de totale waarde van de leasecontracten die via banken en leasemaatschappijen worden gefinancierd. 

De contracten voor de overname zijn woensdag 17 mei onder voorbehoud getekend. Omdat ROS Finance ook consumptief krediet verleent, moet de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de overname nog officieel goedkeuren. 

Beide online leasemaatschappijen zijn intermediairs, met een groot netwerk aan autobedrijven. Ze beheren geen eigen wagenpark, maar regelen de financiering. Door de overname versterken ze hun marktpositie. Doel is om de komende vijf jaar het gezamenlijke leasevolume te verdubbelen tot een miljard euro per jaar. “Samen sta je sterker en kun je je marktaandeel vergroten. We benutten elkaars voordelen en zo ontstaat synergie. Wij zijn bijvoorbeeld online een hele sterke speler en kunnen ROS Finance daarbij helpen, terwijl ROS sterk is in samenwerkingen met autobedrijven en een zeer efficiënte operatie runt”, zegt CEO Jurriën van Dijk van FinancialLease.nl.

FinancialLease.nl is marktleider op het gebied van financial lease. Het bedrijf startte in 2011 met drie medewerkers in Nieuwegein en heeft de afgelopen twaalf jaar ruim 50.000 ondernemers aan een autofinanciering geholpen. Inmiddels werken op het nieuwe hoofdkantoor in Maarssen 120 mensen. 

ROS Finance is opgericht in 1999 en maakte ook een enorme groei door. Het bedrijf heeft een groot netwerk met autobedrijven en banken opgebouwd. Het is specialist in zakelijke autofinancieringen en biedt daarnaast consumptieve kredieten aan. De tien medewerkers blijven na de overname in dienst. Oprichter John Ros blijft voorlopig directeur.

“Na overname blijft ROS Finance een zelfstandig bedrijf met een eigen kantoor, evenals de recente acquisitie van BD Lease. We gaan met name samenwerken op het aanbieden van consumptief krediet en verbreden zo ons productaanbod. Dat is de meerwaarde van de overname”, zegt Van Dijk.

Financial lease is een vorm van autofinanciering voor ondernemers. Hierbij kopen zij als het ware een auto op afbetaling. De bank of kredietverstrekker financiert de aankoopsom, maar de ondernemer wordt meteen economisch eigenaar van de auto. Dat is vooral voor zzp’ers en kleine mkb-ondernemers interessant omdat ze de auto niet in één keer hoeven te betalen, maar in maandtermijnen. Daardoor houden ze geld over voor andere investeringen. Daarnaast profiteren ze van allerlei fiscale voordelen zoals afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggaaf. Zodra de leasetermijn is afgelopen, zijn ze volledig eigenaar.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Financial Lease Nederland B.V.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Economie en geld