Theo Henrar nieuwe voorzitter FME

17 JUN 2021 17:30 | FME

Theo Henrar is per vandaag de nieuwe voorzitter van ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME. Hij neemt het stokje over van Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, die 10 jaar aan het roer stond van FME.

De maatschappij staat voor enorme uitdagingen waarop technologie het antwoord is. Theo Henrar heeft in zijn carrière de industrie en haar innovatiekracht mede helpen vormgeven. Met zijn enorme schat aan industriële én innovatieve ervaring en zijn contacten met bedrijfsleven en overheid, is Henrar als nieuwe voorzitter van FME de juiste persoon op de juiste plaats. “Als ambassadeur van de industrie is dit een heel mooi vervolg van mijn carrière”, zegt Henrar. “De FME leden vormen samen een ecosysteem; de grote industrie en de midden- en kleine industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen dragen zij bij aan de Nederlandse welvaart en het welzijn. Ik kijk er enorm naar uit om verder te gaan met hen te verbinden en ze te ondersteunen bij het ondernemen”.

Onderscheiding

Scheidend voorzitter van FME Ineke Dezentjé heeft vandaag uit handen van burgemeester Bram van Hemmen de Koninklijke Onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen, vanwege haar bijzondere verdiensten op landelijk en internationaal niveau. Dezentjé wordt geroemd voor haar inzet om de economische en maatschappelijke relevantie van de Nederlandse technologische- en maakindustrie voor het voetlicht te brengen. Daardoor is de Nederlandse industrie nationaal en internationaal een belangrijke gesprekspartner voor beleidsmakers en politiek en wordt Nederland als vooruitstrevend innovatieland erkend.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink werd op 14 november 2011 door de ledenvergadering van FME benoemd tot voorzitter van FME. In 2015 werd zij herbenoemd voor een nieuwe periode van vier jaar en in 2019 voor nog eens twee jaar. Dezentjé blijft onder andere Lid van de Raad van Commissarissen en de Raad van Toezicht van de ANWB. Recentelijk trad ze toe tot de Raad van Toezicht van de TU Eindhoven.

 

Meer binnen deze rubriek