'Organisaties moeten focussen op het werven en behouden van jong talent'

01 JUN 2022 10:13 | ANP Expert Support

Dit is een expertquote van Hinnejan Elswijk, Ebbinge, in het kader van ANP Expert Support. U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen. Aanleiding: Onderzoek: behoud van personeel ook steeds lastiger | BNR Nieuwsradio

Nederland heeft momenteel een krappe arbeidsmarkt. Voor bedrijven is het lastig om de juiste medewerkers te vinden en de concurrentie is groot. Organisaties richten zich op dezelfde groep zeldzame talenten. De vraag is: hoe kunnen bedrijven aantrekkelijk blijven voor nieuw talent?

Organisaties moeten focussen op het werven en behouden van jong talent. Jongere generaties stellen andere eisen dan voorgangers. Denk aan: meer duidelijkheid, structuur en ontwikkeling. En aan opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Maar ook aan hybride werken. En, wat steeds belangrijker is: waar sta je voor als bedrijf? Welke zingeving is er?

Organisaties moeten daarom verder kijken dan alleen naar rendement en groei. Een organisatie moet kijken naar haar rol in de samenleving en hoe zij bijdraagt aan toekomstig denken en doen. Ze moet bepalen hoe ze omgaat met mensen en met het klimaat. Een werkgever moet empathisch zijn en zien waar de behoeften van werknemers liggen. Deze waarden zijn bepalend voor succes van organisaties op de arbeidsmarkt.

Hinnejan Elswijk, partner bij Ebbinge

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt