Aftrap grootste online escaperoom van Nederland op Rotterdamse basisschool

26 MEI 2021 14:33 | UpgradeNL

PERSUITNODIGING

De grootste online escaperoom in het onderwijs met bijna 75.000 leerlingen: Lancering op maandag 31 mei in groep 7 van basisschool de Bavokring in Rotterdam

 

Bijna 75.000 leerlingen van 21.131 basisscholen (groep 7 en 8) en 462 voortgezet onderwijsscholen (klas 1 en 2) beginnen op maandag 31 mei aan de grootste online escaperoom van Nederland. Tijdens de spannende game worden leerlingen uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en tegelijkertijd kunnen ze ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering.

 

Tijdens de escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaatneutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt. Dit wil zij bereiken met de hulp van duizenden kinderen van haar leeftijd: om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI, navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er altijd het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet en alle leerlingen helpen Nikki om haar missie te volbrengen.

De grootste online escaperoom in het onderwijs

Digitale en technische skills zullen in de toekomst steeds belangrijker worden. Het is dan ook van belang dat er in het onderwijs meer aandacht is voor de kansen en mogelijkheden van technologie. Daarom bundelen UpgradeNL, Jet-Net & TechNet en FutureNL hun krachten met deze actie die wordt georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week (31 mei t/m 5 juni). Aanmelden kan nog steeds: www.degrootsteescaperoom.nl.

Uitnodiging voor de eerste les in Rotterdam

Voor pers is het mogelijk de start van de grootste online escaperoom bij te wonen bij basisschool De Bavokring in Rotterdam op maandag 31 mei van 9.30 tot 11.00 uur. Hier zal het startschot worden gegeven voor de landelijke actie. Daarnaast zijn interviews mogelijk met leerlingen (groep 7), een docent en de initiatiefnemers van de actie.

Make Tech Yours

Make Tech Yours is een campagne om zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast te maken over (een toekomst in) technologie. Meer informatie: www.maketechyours.nl.

Jet-Net & TechNet

Jet-Net & TechNet is een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen regionaal samenwerken. Het geeft kinderen en jongeren een reëel en positief beeld van technische beroepen en helpt ze bij het maken van een bewuste keuze voor hun toekomstige studie en carrière. Jet-Net & TechNet doet dit door het bedrijfsleven en het funderend onderwijs te inspireren, adviseren en faciliteren in hoe zij de samenwerkingen op een structurele en duurzame manier vorm kunnen geven. Kijk voor meer informatie op www.jet-net.nl

FutureNL

FutureNL is een onafhankelijke stichting met een ANBI-status. Met verschillende activiteiten worden leerkrachten en docenten positief en laagdrempelig geïnspireerd om jongeren digitale vaardigheden te laten ontwikkelen. Er wordt aangesloten bij de behoefte en praktijk van alledag en de digitalisering van de maatschappij wordt benaderd vanuit de kansen die dit geeft, waarbij ethiek een belangrijke invalshoek is. Door kennis van de realiteit te geven vergroten we het digitale bewustzijn van leerlingen zodat zij zelf autonome keuzes kunnen maken.

 

Meer informatie en aanmelden: Iris van Delden, woordvoeder UpgradeNL via iris.van.delden@fme.nl of 06- 152794143. Vanwege COVID-19 worden alle persaanvragen individueel behandeld.  

Meer binnen deze rubriek