Oeuvre Award voor Michiel Scheltema bij 18e uitreiking Gouden Zandlopers

08 SEP 2023 10:59 | Sdu

Jurist Michiel Scheltema heeft donderdagavond bij de 18e uitreiking van de Gouden Zandlopers de vijfde Oeuvre Award in ontvangst genomen. De Gouden Zandlopers van Sdu en nieuwsplatform Advocatie.nl zijn de meest prestigieuze prijzen voor Nederlandse advocaten, juristen en hun kantoren. Tijdens een spetterende show in de Johan Cruijff ArenA werden alle genomineerden én prijswinnaars in het zonnetje gezet.

Michiel Scheltema publiceerde talloze (pre-)adviezen en artikelen, maar het bekendste deel van zijn oeuvre is de Algemene wet bestuursrecht die in 2024 dertig jaar oud is. Scheltema is zijn leven lang een vernieuwer van het recht en verdient daarom de Oeuvre Award.

Dit jaar werden maar liefst twee nieuwe awards uitgereikt: de Health & Well-being Award en de ESG Award. Beide thema’s van deze tijd én twee terechte winnaars: LISI met de Term Impact Sheet won de ESG Award, en De Roos Advocaten sleepte de eerste Health & Well-being Award in de wacht met hun BCorp Certificering.

Access to Justice Award

Advocate Merel Pontier, die werkt in het Amerikaanse Texas, won de Access to Justice Award met haar waardevolle werk voor de Clinton Young Foundation, vernoemd naar Clinton Young die 20 jaar onschuldig gevangen zat in een dodencel in Texas. Merel staat ten onrechte veroordeelde gevangenen bij, en dat werk verdiende volgens de jury een award.

Hét jonge advocatentalent van 2023

Sophie Kuijpers (27), advocaat bij De Zaak van Advocaten, sleepte de Young Talent Award in de wacht. De geboren en getogen Amsterdammer is advocaat, maar ook bestuursvoorzitter bij stichting Blikverruimers. En niet alleen dat; ook schrijft zij opinies en schuift ze aan bij panels en radioprogramma’s. Haar inzending voor de Award loog er niet om: ‘Specialistisch, betrokken en zichtbaar: Sophie Kuijpers is het jonge juridische talent van Nederland’, de jury van de Gouden Zandlopers sloot zich hier van harte bij aan en beloonde de ondernemingsrechtadvocaat met deze Award.

 

Alle winnaars op een rijtje:

ESG                                                                   LISI met de Term Impact Sheet

Health & Well-being                                        De Roos Advocaten met BCorp Certificering

Academic Achievement                                  Tirza Cramwinckel van Stibbe

Legal Counsel                                                   Margreet Poot van het Havenbedrijf Rotterdam

Legal Transformer                                           Harm Bavinck van FIRM24

Access to Justice                                              Merel Pontier met de Clinton Young Foundation

Legal Innovation                                              Uncover Legal met AI gedreven Legal Tech

Oeuvre                                                             Michiel Scheltema

Young Talent                                                    Sophie Kuijpers van De Zaak van Advocaten

Een uitgebreid interview met Michiel Scheltema en portretten van alle Gouden Zandloper-winnaars zijn te vinden in het online Advocatie Magazine.

De uitzending is terug te zien via deze link: https://youtu.be/r11nAhgSXUs

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie) Voor meer informatie: Gert Jan Schinkel (Sr. Productmanager Legal Sdu, 06-22409111, g.schinkel@sdu.nl). Zie ook: www.advocatie.nl, het 24/7 nieuwsplatform voor de legal professional. Over Sdu Als toonaangevende dienstverlener zet Sdu zich in voor bedrijven en professionals in de juridische, fiscale, en publieke sector en bedrijfsleven. Met ruim 200 jaar ervaring ontwikkelt Sdu opleidingen, producten en diensten in co-creatie met haar klanten, waardoor zij kunnen innoveren en succesvol kunnen zijn. Sdu is onderdeel van het internationaal gerenommeerde familiebedrijf Lefebvre Sarrut, dat in Europa een leidende rol speelt op het gebied van juridische en fiscale dienstverlening.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media