Nationale campagne met gratis soa-test bij positief resultaat verlengd tot eind maart 2024

11 JAN 2024 14:17 | VirusSpeedCheck B.V.

De Nationale campagne “Stop soa’s. Test jezelf anoniem” startte op 26 oktober 2023 en zou eindigen op 8 december. Om de wachtlijsten voor reguliere tests bij de GGD het hoofd te bieden én omdat tijdig testen essentieel is om de verspreiding van soa’s tegen te gaan, verlengt Easly de campagne rond de Soa Basis zelfafnametest tot en met 31 maart 2024.

Volgens de meest recente cijfers van het RIVM zijn gonorroe en chlamydia sterk in opkomst, met name onder jongeren. Preventie is dan natuurlijk belangrijk, maar dat geldt ook voor tijdig testen. In meerdere regio’s zijn er echter stevige wachttijden bij de GGD’s en ook het verkrijgen van een doorverwijzing van een arts zorgt voor tijdverlies. 

“Het blijft het van groot belang om mensen te stimuleren om zich te testen op soa’s,” zegt Easly-CEO Jeroen de Jong. “Wat dat betreft is er een alternatief: de zelfafnametest, die je thuis kunt doen. Er is dan geen doorverwijzing nodig en je monster wordt in ons laboratorium verwerkt. Dat is net zo accuraat, er zijn geen wachttijden, en bovendien verloopt het hele proces anoniem.” 

Tijdens de verlengde campagne-periode blijft Easly bij elke positieve Soa Basis test het gehele aankoopbedrag terugbetalen. 

Jeroen de Jong: “We moeten alle zeilen bijzetten om de soa-crisis het hoofd te bieden. Door de campagne te verlengen bereiken we nog meer mensen, die we kunnen aansporen om zich te laten testen op gonorroe en chlamydia. Dat is hard nodig. Samen kunnen we de opmars van deze soa’s een halt toeroepen.”  

Easly is een bedrijf dat actief is in de zorg, met een laboratorium dat is gespecialiseerd in soa-onderzoek. Het bedrijf is NEN- en ISO-gecertificeerd en haar laboratorium is ISO-15189 geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie. Voor meer informatie over Easly en de Soa Basis test bezoek www.easly.nl 

 

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van VirusSpeedCheck B.V.

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws