Persuitnodiging 9 feb: Starters in gesprek over woningnood in Zwolle

08 FEB 2023 08:00 | Vereniging Eigen Huis

PERSUITNODIGING

ZWOLLE - Een betaalbaar koophuis is in de huidige huizenmarkt voor veel starters onmogelijk, zo ook in Zwolle en omstreken. Vereniging Eigen Huis komt op voor deze jonge woningzoekenden. Ze geeft starters tijdens een Baksteenberaad de kans om in gesprek te gaan met politici, bouwers, makelaars en geldverstrekkers over de wooncrisis in hun regio. Sinds vorig jaar zomer is in elke provincie een Baksteenberaad georganiseerd, nu is Overijssel aan de beurt. Alle input wordt vervolgens overhandigd aan woonminister Hugo de Jonge tijdens de woonmanifestatie op 10 maart 2023 in Den Haag. Op die dag neemt de minister ook de woonpetitie voor starters in ontvangst, die meer dan 100.000 keer is ondertekend. 

Donderdag 9 februari a.s. is Vereniging Eigen Huis met het Baksteenberaad in Zwolle. Dit startersberaad vindt plaats bij de Bohemean bierbrouwerij van 19.30 tot 21.00 uur. Onder leiding van moderator Jasper van Dijk praten de aanwezigen over de hoge woningnood in de provincie Overijssel met als doel om tot mogelijke oplossingen te komen.

Bij het Baksteenberaad zijn aanwezig: raadsleden van de gemeente Zwolle zoals Annemee van de Klundert (VVD), Jacob Raap (CU) en Asia Golunska (Swollwacht) en fractievoorzitters zoals Jan Nabers (CDA), Cankut Ercan (Volt), Renilde Huizenga (D66) en Fred Kerkhof (Ja21). Maar ook diverse marktpartijen zoals makelaars, woningbouwverenigingen en banken. En natuurlijk huiseigenaren en starters.      

Vereniging Eigen Huis nodigt u van harte uit om het Baksteenberaad voor koopstarters in Zwolle bij te wonen. Journalisten kunnen zich aanmelden bij woordvoerder Valeska Hovener van Vereniging Eigen Huis (zie noot voor de redactie). 

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor betaalbare woningen voor starters. De Baksteenberaden zijn daarvan een onderdeel, waarvan de eerste editie werd afgetrapt op Lowlands. Daarna vonden edities plaats in onder meer Groningen, Eindhoven, Almere, Assen en Middelburg. Ook houdt Vereniging Eigen Huis een petitie waarin zij minister De Jonge oproept tot het jaarlijks bouwen van 10.000 starterswoningen voor maximaal 260.000 euro, welke nog steeds ondertekend kan worden. 

Wilt u het Baksteenberaad als journalist bijwonen? Dan kunt u zich opgeven bij woordvoerder Valeska Hovener via v.hovener@eigenhuis.nl of 0640846655. Wanneer: donderdag 9 februari as. Waar: Bohemean bierbrouwerij, Westerlaan 45 in Zwolle. Tijd: 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot 21.00 uur. Belangenorganisatie Vereniging Eigen Huis helpt haar 800.000 leden bij de aankoop, verkoop, verduurzaming en betaalbaarheid van hun woning of VvE. De vereniging komt op voor de positie van starters op de woningmarkt en mensen die een eigen huis bezitten. Samen staan we sterker.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en makelaardij