Ruim 400 havo- en vwo-leerlingen ontdekken technologie tijdens Career Days Zwolle

10 JUN 2022 11:15 | Jet-Net & TechNet

Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni organiseert Jet-Net & TechNet, in samenwerking met Perron038, de Career Days in Zwolle. Tijdens dit evenement ontdekken leerlingen uit havo 4/5 en vwo 5/6 de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven. “Deze leerlingen zijn bezig met hun studiekeuze en denken na over toekomstige beroepsmogelijkheden,” vertelt Ivo Solinger, regiocoördinator Jet-Net & TechNet. “Door ze de technologie en de daarbij behorende beroepen te laten beleven, willen we de nieuwe generatie enthousiast maken voor een loopbaan rondom technologie.”

Dit jaar worden de Career Days voor het eerst georganiseerd in samenwerking met Perron038. In dit open innovatiecentrum in Zwolle werken technici van partnerbedrijven en mbo en hbo studenten nauw samen om technologische innovatie mogelijk te maken. Om deelnemende leerlingen van de Career Days hier al een goed beeld van te geven, is dit een zeer passende en inspirerende locatie voor dit evenement.

Tijdens de Career Days gaan leerlingen in groepjes langs bij workshop van technische bedrijven onder begeleiding van een student van Hogeschool Windesheim. Hier ervaren ze de context van het werken in de techniek en technologie tijdens meerdere workshops van een half uur. De deelnemende bedrijven en organisaties zijn: Agentschap Telecom, AWL, Broshuis, Hollander Techniek, Ministerie van Defensie, Provincie Drenthe, Robertpack, Royal HaskoningDHV, Tembo, Tricas, VMI, Windesheim en Zuidberg.

Over Jet-Net & TechNet

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering zorgen er de komende jaren voor dat er volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ICT. Daarom werken er binnen Jet-Net & TechNet honderden bedrijven en scholen samen om leerlingen en docenten in contact te brengen met het technologisch bedrijfsleven. Op deze manier worden de leerlingen geïnspireerd tot het maken van een bewuste studie- en carrièrekeuze.

Meer binnen deze rubriek