Energica Motor Nederland en MotoShare lanceren ‘Energica Motor Rent’.

13 APR 2022 09:30 | MotoShare

De interesse in elektrisch rijden blijft een stijgende lijn volgen. Dat is eens temeer bewezen tijdens het Mega Motortreffen van afgelopen weekend. Er stond doorlopend een lange rij wachtenden om kennis te maken met elektrisch rijden op een Energica. 

De gebruikelijke testrit bij een dealer is vaak te kort om alle voordelen van het elektrisch motorrijden rijden te ervaren.

Door middel van het MotoShare platform kunnen motorfabrikanten uitgebreide testritten aanbieden. Met de introductie van Energica Motor Rent is het vanaf nu mogelijk elk Energica model gedurende een langere periode te huren en uit te proberen. Door de samenwerking tussen MotoShare en Energica kunnen potentiële kopers een weloverwogen besluit nemen in de overweging over te schakelen naar elektrisch motorrijden.

Energica Motor Company S.p.A. is de eerste Italiaanse fabrikant van hoogwaardige elektrische superbikes. De motoren zijn een perfecte expressie van Italiaanse exclusiviteit. Ontworpen en gefabriceerd in het Italiaanse motorcentrum bij uitstek: Modena.

Energica biedt een uitgebreide range aan modellen. Bovendien beschikken alle motoren over DC snelladen via CCS. (Fastned, Allego, Ionity, Shell Recharge en ook Tesla Superchargers). Door dit vanaf het allereerste model toe te passen, zet de fabrikant de standaard voor het elektrische motorrijden.

Dealernetwerk

Het dealernetwerk geeft een goede dekking in Nederland. Er zijn vijf vestigingen: Amsterdam, Groningen, Leusden, Eindhoven en in Zeeland. Alle dealers zijn aangesloten op het MotoShare platform.

Marchel Bulthuis van Energica Motor Nederland: “We zijn verheugd de nauwe samenwerking met MotoShare aan te mogen kondigen. Wij zijn al jaren ambassadeurs van elektrisch rijden. Door het aanbieden van de mogelijkheid alle Energica modellen voor een uitgebreide testrit te huren, nemen we een volgende stap in de ontwikkeling van deze moderne manier van motorrijden.”

Energica Motor Rent in het kort:

·         Alle motoren zijn nieuw, dealer onderhouden, en worden aangeboden door officiële dealers.

·         Huur snel, makkelijk, en veilig via MotoShare. Zo huur je altijd inclusief all-risk verzekering.

·         (Af)Tanken is verleden tijd. De motoren mogen (bijna) leeg worden teruggebracht.

·         Huurders kunnen een laadpas aanvragen, bestaande (eigen) laadpas gebruiken, of bij aanvang van de huur een laadpas met een laadtegoed aanschaffen.

·         Altijd professionele uitleg over de werking van de motor

MotoShare Platform

In 2021 introduceerde MotoShare het platform waarmee motorfabrikanten de nieuwste modellen voor uitgebreide testritten kunnen verhuren.

Kawasaki-Rent en Zero-Rent hebben dat jaar de aftrap gegeven. Energica Motor Rent is de eerste nieuwe partner in 2022. Binnenkort verwacht MotoShare meer nieuws te publiceren over fabrikanten die zich eveneens aansluiten op het verhuurplatform.

Over MotoShare. MotoShare is in 2016 gestart als ‘peer to peer’ platform voor het verhuren van motoren. In samenwerking met de toenmalige verzekeraar hebben we een ‘dag verzekeringsproduct’ ontwikkeld waarmee het voor particuliere eigenaren mogelijk wordt om zijn/haar motor te verhuren. Het succes van het platform heeft ertoe geleid dat ook officiële motordealers het platform nu voor hun eigen verhuur gebruiken. Inmiddels zijn zo’n 61 dealers aangesloten bij MotoShare waaronder BMW exclusief dealers, MotoPort, Kawasaki en Yamaha merkdealers. MotoShare is met ruim 4.300 geregistreerde verhuurders en een snel groeiende community van meer dan 35.000 huurders uitgegroeid tot het grootste platform voor verhuur van motoren in Europa. Vanaf 2019 nam het aantal verhuurdagen sterk toe en vinden er jaarlijks meer dan 15.000 huurtransacties plaats. Internationaal worden motoren aangeboden in België, Spanje en Frankrijk. Uitbreiding naar nieuwe landen staat in de planning. Het uitgangspunt van het platform is door middel van delen motorrijders de gelegenheid bieden op diverse modellen motoren te rijden, waarbij zowel in binnen- als buitenland mooie routes verkend kunnen worden zonder eerst grote afstanden met volle bepakking af te hoeven leggen. Door de combinatie van ‘peer to peer’ en motordealers is de variëteit in het aanbod vele malen groter dan via reguliere verhuurkanalen. De verzekeringspartner van MotoShare in Nederland is Combi Motors Verzekeringen. Visie MotoShare ziet de veranderingen in mobiliteitsbehoefte waarbij een efficiëntere inzet van motoren mogelijk is. De gemiddelde motor wordt voor slechts circa 4.000 km per jaar door de eigenaar bereden

Meer binnen deze rubriek