Zero Motorcycles en MotoShare kondigen samenwerking aan

15 APR 2021 12:16 | MotoShare

MotoShare, Europa’s  marktleider op het gebied van motorenverhuur, kondigt een nieuw samenwerkingsverband aan met Zero Motorcycles, wereldwijd marktleider in elektrische motoren.

Door deze samenwerking kunnen alle beschikbare nieuwe Zero modellen eenvoudig worden gehuurd bij Zero dealers door het hele land. Het gemak van MotoShare gecombineerd met de landelijke dekking van Zero dealers zorgen samen voor een maximale beschikbaarheid met minimale moeite.

In deze samenwerking  vormt het idee van ‘Try before you Buy’ het uitgangspunt: wie interesse heeft in een nieuwe Zero kan simpelweg bij een dealer in de buurt het betreffende model huren voor een paar dagen.*

Elektrisch vervoer wordt in Europa steeds volwassener en dat geldt ook voor motoren. De nieuwste generatie Zero’s zijn naast een flinke dosis vermogen ook voorzien van uitgebreide veiligheidsfuncties zoals Tractiecontrole en cornering ABS. Steeds meer modellen vinden hun weg naar nieuwe klanten.

Voor een aantal mensen is elektrisch rijden op een motor nog een bijzonderheid. Daar willen Zero en MotoShare graag een handje bij helpen. Juist het beleven van deze andere ervaring vraagt om meer dan een korte proefrit en dan biedt huren de ideale uitkomst. De sublieme rijeigenschappen, het ervaren van de nieuwe manier van rijden en het gemak van thuis of onderweg opladen, kunnen het best ervaren worden tijdens een uitgebreide proefrit van enkele dagen. Dit biedt de geïnteresseerde voldoende gelegenheid om de magie van elektrisch rijden te ontdekken.

Ongeveer zestig procent van de MotoShare gebruikers is jonger dan veertig jaar.  De doelgroep ligt daarmee een stuk lager dan de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse motorrijder. Binnen deze leeftijdscategorie is de interesse voor elektrisch rijden een stuk hoger. Er is dan ook steeds meer vraag naar elektrische motoren voor de verhuur. Met deze samenwerking willen Zero en MotoShare de nieuwe generatie motorrijders bedienen.

Of men nu een Zero wil huren om te ervaren hoe deze in het dagelijkse gebruik bevalt, of eens uitgebreid wil genieten van de unieke rijervaring, MotoShare en Zero verlagen de drempel en bieden iedereen de kans een goed beeld te vormen van deze moderne manier van vervoer.

Website: https://actie.motoshare.nl/zero-motorcycles/

*De eerste honderd huurders ontvangen € 20 korting op het huurbedrag bij gebruik van de code ‘ZeroRent

Op de 1e foto van links naar rechts: 1) Michel Peters (Business Development MotoShare) 2) Umberto Uccelli (Vice President and Managing Director EMEA Zero Motorcycles) 3) Erik Huisinga (Regional Sales Manager Europe Zero Motorcycles) 4) Ron Betist (Business Development Motoshare) Foto credits: 01 - Zero Motorcycles 02 t/m 04 - Vincent Burger De eerste honderd huurders ontvangen € 20 korting op het huurbedrag bij gebruik van de code ZeroRent MotoShare is in 2016 gestart als ‘peer to peer’ platform voor het verhuren van motoren. In samenwerking met de toenmalige verzekeraar is een ‘dagverzekeringsproduct’ voor particulieren ontwikkeld waarmee mogelijk werd om zijn/haar motor te verhuren. Het succes van het platform heeft ertoe geleid dat ook officiële motordealers het platform nu voor hun eigen verhuur gebruiken. Inmiddels zijn ruim 60 dealers aangesloten bij MotoShare waaronder BMW exclusief dealers, MotoPort, Kawasaki, Ducati, Triumph en Yamaha merkdealers. MotoShare is met ruim 4.400 geregistreerde verhuurders en een snel groeiende community van meer dan 35.000 huurders uitgegroeid tot het grootste platform voor verhuur van motoren in Europa. In 2020 nam het aantal verhuurdagen met 188% toe tot circa 12.000 en groeit het internationale aanbod gestaag met het aanbieden van de diensten in Spanje en Frankrijk. Uitbreiding naar o.a. Portugal, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staat eveneens op het programma. Het uitgangspunt van het platform is door middel van delen motorrijders de gelegenheid bieden op diverse modellen motoren te rijden, waarbij zowel in binnen- als buitenland mooie routes verkend kunnen worden zonder eerst grote afstanden met volle bepakking af te hoeven leggen. Contactpersonen MotoShare: • Michel Peters: 0631-035 551 michel.peters@motoshare.nl / www.motoshare.eu • Ron Betist: 0629-563 006 - ron.betist@motoshare.nl / www.motoshare.eu Volg MotoShare op: Facebook Instagram YouTube De verzekeringspartner van MotoShare in Nederland is Combi Motors Verzekeringen.

Meer binnen de rubriek Theater en voorstellingen