CIOS75 looproute officieel geopend

20 JUN 2023 10:34 | Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp

De vitaliteitsweek én de CIOS75 looproute zijn officieel geopend. Deze eer was aan de Haarlemse burgemeester Jos Wienen en sportwethouder Nico Heijink van Bloemendaal. Dit deden zij samen met Hans Gootjes, directeur van het jubilerende CIOS Haarlem Hoofddorp, dat het initiatief nam voor beide activiteiten.

Wienen, Heijink van Gootjes openden de route op haast Olympische wijze. Ze liepen door een erehaag met vlaggen van de gemeenten Haarlem en Bloemendaal en eentje van het CIOS. Deze overhandigden zij aan de groep studenten en docenten die als eerste de CIOS75 looproute mochten afleggen. Deze loopt van het huidige CIOS in het Kennemer Sportcenter naar de oude CIOS-locatie in Overveen en weer terug. De afstand van ongeveer 7,5 kilometer kan zowel hardlopend als wandelend worden afgelegd. Wie daar een Instagram-post over maakt met de #cios75 maakt bovendien kans op een speciaal samengesteld vitaliteitspakket.

Een week vol vitaliteit

De CIOS75 looproute maakt onderdeel uit van de projectweek ‘Vitaliteit in de buurt’, waarin het CIOS zich presenteert als partij die - al 75 jaar - bijdraagt aan een gezonde leefstijl en samenleving. In de week organiseren de ongeveer 900 studenten van het CIOS, onderdeel van het Nova College, samen met hun docenten vitaliteitsactiviteiten voor diverse doelgroepen in de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer. Van kinderen in de buitenschoolse opvang tot ouderen met dementie in een zorgcentrum.

Op woensdag 21 juni worden kinderen en buurtbewoners uitgenodigd voor een ochtend vol sport en spel. In de ochtend is dit voor een aantal basisscholen, waarbij bekende en succesvolle sporters aanwezig zijn, die zelf ooit hun opleiding aan het CIOS volgden. Zoals Guus Hiddink, Claudia Zwiers, Kenneth Leeuwin, Kim Lammers en Daphne Koster. ’s Middags zijn de buurtbewoners welkom voor een programma vol vitaliteitsactiviteiten.”

Meer informatie is te vinden op webpagina www.novacollege.nl/cios75.

Meer binnen de rubriek Onderwijs