500 ICT-studenten gaan in gesprek over de impact en invloed van data op de samenleving

25 MRT 2022 09:00 | Connect.frl

  

Op woensdag 30 maart organiseert Connect.frl het jaarlijkse ICT-congres met het thema: Data Science. Ruim 1000 bezoekers, waarvan meer dan de helft studenten, ontmoeten elkaar in het WestCord WTC Hotel Leeuwarden om te netwerken en nieuwe ICT innovaties te zien. Keynote Speakers zijn Gerard Kemkers en Ronald Damhof.

Actie voor GIRO 555

“Het doel van dit congres is om toekomstige ICT'ers te laten ervaren hoe je de kracht van data kunt inzetten. Daarbij kijken we hoe je binnen ethische normen en waarden impact kunt maken met data", zegt voorzitter Erik Miedema van Connect.frl. "Daarnaast staan we stil bij de verschrikkelijke gebeurtenissen in de Oekraïne waar data ook een belangrijke rol spelen. We hebben besloten niet de gebruikelijke gadgets weg te geven maar een bedrag van €5.555,- te doneren aan Giro 555. Wij roepen iedere organisator van congressen in Nederland op om hetzelfde te doen."

De invloed van data in topsport

Gerard Kemkers bekend als succesvol schaatser en coach is sinds 2018 directeur van TalentNED. Een organisatie die jonge topsporters helpt op een duurzame wijze hun talent te ontwikkelen. Kemkers legt de connectie tussen wat nodig is om sporters op het hoogste prestatieniveau te brengen en de invloed van data in topsport.

De invloed van data in besluitvorming

Ronald Damhof is Enterprise Architect, Data & Analytics bij Belastingdienst. Dit jaar ontving Ronald de DAMA Excellence award. Damhof vertelt hoe hij de data-architectuur vertaald heeft naar strategische besluitvorming en een enterprise-architectuur die te herleiden is tot de doelen van de organisatie

Connect.frl is een publiek-private samenwerking in Noord-Nederland

“De publiek-private samenwerking vormt de basis voor het succes van Connect.frl”, zegt voorzitter Erik Miedema. Gemeenten en provincies in Noord-Nederland stimuleren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich om te scholen tot een functie in de ICT-sector. Daarnaast is er een goed uitgelijnd onderwijsprogramma van MBO tot en met Universiteit. Het bedrijfsleven en overheden bieden daarbij stageplaatsen en baangarantie. Het bedrijfsleven zet de regionale onderwijsinstellingen vervolgens weer in voor het doen van onderzoek. “Er is daarmee een mechanisme ontstaan waarmee we innovatie hebben omgezet naar werkgelegenheid en economische groei”, aldus Erik Miedema.

Aanwezig zijn? Als journalist kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar nienke.hoeksma@connect.frl. Beeldmateriaal kunt u rechtenvrij gebruiken onder vermelding van connect.frl Connect.frl is een stichting die als doel heeft het aanwezige ICT-talent in het Noorden te behouden voor de regio. Enkele tientallen Friese organisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven zijn lid. Er lopen diverse projecten die ieder op hun eigen manier bijdragen aan de doelstelling. Voorbeelden zijn: uitwisseling, (om)scholing, kennissessies, masterclasses voor het MBO- en HBO onderwijs, uitwisselingsprogramma’s tussen bedrijven en talentontwikkeling.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt