infinitSpace gekozen als flexibele kantoorpartner voor nieuwbouw Republica in Amsterdam

12 SEP 2023 11:45 | infinitSpace B.V.

infinitSpace, een aanbieder van white-label, door technologie ondersteunde flexibele kantoorconcepten, heeft een managementovereenkomst gesloten met verhuurder en vastgoedontwikkelaars Banlieu BV om een ultramodern flexibel kantoorconcept te lanceren in het vastgoed project Republica in Amsterdam.

Republica, ontworpen door Marc Koehler Architects en Frank Loer, is een innovatief nieuwbouwcomplex voor gemengd gebruik dat uit zes gebouwen bestaat. De afgelopen maanden hebben bewoners hun intrek genomen in de appartementen, terwijl hoteluitbater Bobw.co in oktober zijn deuren opent. De laatste delen van dit gloednieuwe project worden in januari 2024 geopend en bevatten een verscheidenheid aan winkels en werkplekken, waaronder ook topvoorzieningen zoals buitenruimtes, een café, evenementenruimten en een zwembad op het dak.

Ook duurzaamheid is een belangrijk element van Republica. Het maakt deel uit van het door de EU gefinancierde Smart City-project van ATELIER, waarbij de zes gebouwen deel uitmaken van het Positieve Energiedistrict van Amsterdam.

Republica ligt in de levendige, opkomende wijk Buiksloterham in Amsterdam-Noord, een gebied dat bekend is om zijn industriële geschiedenis maar tegenwoordig als een creatieve gemeenschap. Het is bereikbaar met een gratis veerboot, die Amsterdam-Noord binnen enkele minuten met het stadscentrum verbindt.

Mede opgericht door Wybo Wijnbergen, voormalig WeWork MD van Noord- en West-Europa, en zijn broer, serial-tech ondernemer Wilco Wijnbergen, zal infinitSpace het flexibele kantoorconcept in Amsterdam-Noord lanceren onder de merknaam ‘beyond’ als ‘beyond Republica’.

Beyond Republica beslaat in totaal 2.000 vierkante meter en zal worden verspreid over drie van de zes gebouwen van het project: The Joker (een multifunctionele commerciële ruimte voor bedrijven en creatievelingen), Small Girl (een kantoorgebouw) en Hotel (een 116 kamers boetiekhotel, en een restaurant, een bar en een zwembad op het dak). De overige drie gebouwen van Republica zijn voornamelijk woningen, met een combinatie van 32 koopappartementen en 23 huurappartementen.

infinitSpace zal de nieuwe flexibele werkplekken ontwerpen en uitrusten met de allernieuwste technologie, inclusief een app, die leden van het flexibele kantoorconcept, maar ook bedrijven en bewoners in het Republica-project met elkaar zal verbinden. De aanbieder van de werkplekken zal verantwoordelijk zijn voor de marketing van de ruimte, het beheren van nieuwe lidmaatschappen en het toezicht houden op de exploitatie van de site.

Na de lancering van meerdere flexibele kantoorconcepten onder verschillende merken in Europa en de Verenigde Arabische Emiraten markeert beyond Republica de vierde 'beyond'-locatie van infinitSpace in Europa en de tweede in Nederland, waar ook het hoofdkantoor is gevestigd.

Wybo Wijnbergen, CEO en medeoprichter van infinitSpace zei: “We zijn verheugd om samen te werken met Banlieu BV aan dit baanbrekende project. Ons ethos is dat flexibele werkruimtes het kloppende hart van een gemeenschap moet zijn, waardoor we ons naadloos door de professionele en persoonlijke delen van ons leven kunnen bewegen. Een idee dat verweven is met de structuur van het Republica project en het moderne leven en het 15-minuten stadsconcept omarmt, met alle hedendaagse voorzieningen dichtbij.”

“De kenmerkende tech van infinitSpace zal een belangrijke rol spelen bij Republica met het opbouwen van de community, waarmee gebruikers worden verbonden met alles wat ze nodig hebben om te slagen in hun zakelijke doelen. Ik kijk ernaar uit om te zien wat deze nieuwste leden in deze revolutionaire omgeving gaan bereiken.”

Machiel Brautigam, eigenaar van Banlieu BV, merkte op: “Republica is een ambitieus en duurzaam project, bedoeld als een knooppunt voor gemengd gebruik voor community, verbinding en innovatie. En omdat ik zelf ondernemer ben, was het net zo belangrijk om een team aan boord te hebben dat echt begrijpt wat ondernemers en creatievelingen nodig hebben om te kunnen slagen. Samenwerken met infinitSpace, een aanbieder met de expertise en passie om ons te helpen deze visie te realiseren, was dan ook een logische keuze voor Banlieu BV.”

Het project komt omdat de vraag naar flexibele kantoorconcepten onder bedrijven wereldwijd blijft stijgen, waarbij de pandemie en de hoge inflatie deze trend versnellen. De waarde van de mondiale markt voor flexibele werkplekken zal naar verwachting groeien van 33,23 miljard dollar in 2020 naar 73,03 miljard dollar in 2026. infinitSpace stelt de verhuurder in staat van deze trend te profiteren.

Over infinitSpace

infinitSpace creëert en beheert technologie-ondersteunde white-label flexibele kantoorconcepten namens commerciële verhuurders. Het heeft tot doel de menselijke inspanning te versterken door lokale gemeenschappen samen te brengen in ruimtes van wereldklasse met op maat gemaakte samengestelde diensten en hoogwaardige technologie.

Het exploiteert een eigen merk voor flexibele werkruimte – beyond – dat verhuurders kunnen kiezen voor hun eigen gebouwen. Als alternatief kan infinitSpace white-label merken en technologie creëren, waardoor verhuurders kunnen samenwerken bij het kiezen van de exacte samenstelling van hun werkruimte. Voor meer informatie kunt u terecht op www.infinitspace.com

Over Banlieu BV

Banlieu BV is een ontwikkelaar opgericht om de vastgoed industrie te veranderen. Het ontwikkelingsproces opnieuw uitvinden door langdurige partnerschappen aan te gaan om eigenaarschap te creëren en duurzame beslissingen voor de toekomst te nemen. Goed rentmeesterschap en daarbij duidelijke keuzes maken, zowel in de kwaliteit van de output als in de samenwerking met partners.

*We zijn onze website opnieuw aan het uitvinden, dus geen hotlink.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed