Mannen meer bereid om snurkprobleem aan te pakken dan voorheen

24 JAN 2024 10:00 | Kliniek voor Snurken en Apneu

Uit intakegesprekken onder cliënten van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland blijkt dat mannen hun snurkprobleem eerder willen oplossen ten opzichte van andere jaren.

Maatschappelijk en sociaal probleem

Snurken is een groot maatschappelijk probleem. Nederland telt zo’n 4 miljoen chronisch snurkers. Naast een maatschappelijk probleem is snurken ook vooral een sociaal probleem. Van alle snurkers in Nederland is 60% man en 40% vrouw.

Mannen storen zich steeds meer aan eigen gesnurk

Daar waar vrouwen vroeger het meeste en snelste klaagden over het gesnurk van hun partner of zich erg schaamde voor hun eigen gesnurk en vrouwelijk snurken echt een taboe was, ergeren mannen zich tegenwoordig ook steeds meer aan hun eigen gesnurk en willen ze ook tegenover hun vrienden het snurken stoppen. Ook zijn mannen zich steeds meer bewust van het belang van een gezonde slaap en slaaphygiëne.

Goede voornemens

Ieder jaar ziet de grootste snurkkliniek van Nederland meer vraag aan het begin en einde van het jaar naar de behandeling van snurken.

Snurken hoort samen met afvallen en stoppen met roken of drinken onder de klassieke goede voornemens.

Toch ziet de kliniek voor snurken en apneu een andere trend ontstaan sinds het einde van 2023 en begin 2024. Daar waar in het verleden vooral vrouwen aan de bel trokken om snurken te behandelen voor zichzelf of hun partner, worden mannen zich ook steeds meer bewust van hun snurkprobleem en slaaphygiëne.

Dames schamen zich veelal voor hun snurkprobleem. Zeker onder vriendinnen praten zij niet graag over het nachtelijk gezaag. Mannen daarentegen vonden dit vooral een mannelijke aangelegenheid. Toch geven mannen steeds meer aan tijdens het intakegesprek dat ze het snurken toch ook graag voor zichzelf opgelost zien. Als reden geven ze aan dat ze zich steeds meer bewust worden van een gezondere levensstijl. Gezond slapen is dan ook een belangrijk onderdeel van een gezond leven.

Woordvoerder Olivier Tielemans: "Snurken is een groot sociaal probleem. Mensen beseffen zich steeds meer dat het niet enkel een vervelend nachtelijk probleem is, maar ook hun gezondheid belemmerd. Snurken is op te lossen en zelfs mannen gaan dat steeds meer inzien.’’

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Kliniek voor Snurken en Apneu

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Diversiteit, lifestyle en mode