Snurkkliniek maakt snurkbeugels oranje voor EK

12 JUN 2024 10:00 | SomnoClinic

Na de vuvuzela, de wuppie en het Bavariajurkje heeft de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland nu de oranje EK snurkbeugel ontwikkeld.

Om de oranje spelers maar vooral de partners van supporters ook ’s nachts na de (ont)spannende EK nachten een hart onder de riem te steken, heeft de Kliniek voor Snurken en Apneu speciaal een oranje EK snurkbeugel ontwikkeld om het snurken na de vele alcoholische drankjes op te lossen.

Snurken is een groot maatschappelijk probleem. Nederland telt zo’n 4 miljoen chronisch snurkers. Bij evenementen zoals het EK voetbal zijn er nog meer mensen die snurken dan normaal.

Doordat mensen tijdens sportevenementen meer alcohol drinken en ongezonder eten wordt het snurkprobleem vaak groter. Alcohol is een spierverslappend middel. Hierdoor verslapt de tongspier meer en wordt er sneller een snurkgeluid gecreëerd. 

Snurken wordt veroorzaakt door de tong. Als je gaat slapen, verslappen je spieren, de tong is een van de sterkste spieren in ons lichaam. Deze verslapt, zakt de luchtweg in en veroorzaakt hier een vernauwing. Hierdoor komen er trillingen vrij welke het snurken veroorzaken.

De snurkbeugel is niet nieuw, deze methode wordt al jaren toegepast als dé behandelmethode tegen snurken.

Een snurkbeugel wordt altijd op maat gemaakt aangezien de mond uniek is.

Het zorgt er voor dat je luchtweg vrij blijft en trillingen verdwenen zijn. Maar oranje is hij nog nooit geweest. 

De Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland is al 33 jaar de grootste snurkkliniek van de Benelux. De snurkbeugel is normaal blauw of roze. Voor de eerste keer in 33 jaar wordt de snurkbeugel eenmalig oranje. 

Olivier Tielemans, woordvoerder en snurkexpert: ‘’Speciaal voor dit EK hebben wij als snurkkliniek besloten de snurkbeugel eenmalig oranje te maken. Op deze manier kun je als ras echte supporter 24 uur doorgaan met het steunen van ons elftal en daarna ook nog de olympische spelen.’’ 


Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van SomnoClinic

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Entertainment