Snurkers hebben minder behoefte aan seks

26 MRT 2024 10:00 | Kliniek voor Snurken en Apneu

Steeds meer mensen ondervinden sociale problemen in hun relatie door snurken. Dit blijkt uit resultaten na intakegesprekken onder snurkers van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland.

Snurken is een veel voorkomend probleem onder Nederlanders. Meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben chronisch last van dit nachtelijke geronk.

Uit navraag onder de patiënten van de snurkkliniek, welke zich voor het eerst aanmelden voor een behandeling tegen snurken, gaf 70% aan tijdens het intakegesprek minder behoefte aan intimiteit met de partner te hebben.

Dat mensen met overgewicht snurken is al langer bekend, ook dat mensen met snurkproblemen fysieke klachten kunnen ondervinden van hun gesnurk. Maar dat mensen ook minder zin in seks hebben was tot nu minder bekend.

De redenen waarom snurkers en partners van snurkers minder zin in seks hebben zijn bij navraag onder deze groep toch vrij logisch te verklaren.

  • Het merendeel van de chronisch snurkers slaapt apart en heeft zelfs een aparte slaapkamer ingericht.
  • De slechte slaapkwaliteit van beide bedpartners zorgt er ook voor dat de vermoeidheid groot is overdag. Dit werkt dan ook libido verminderend.
  • Als laatste reden werd opgegeven dat ruzie door het snurken vaak een probleem is. Daardoor ontstond er dan ook minder behoefte in seks van beide kanten.


"Snurken veroorzaakt vaker echtelijke ruzies dan men denkt. Meer dan de helft van alle mensen welke zich aanmelden bij onze kliniek slapen gescheiden door hun snurkprobleem. Alleen slapen is zeker niet ongezond, echter romantisch is het allerminst," volgens woordvoerder Olivier Tielemans.

Meer informatie over snurken Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland Woordvoerder Olivier Tielemans
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Kliniek voor Snurken en Apneu

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws