PERSUITNODIGING | Bekendmaking uitslag OV concessies 2025 – 2035 in provincie Utrecht

07 JUN 2024 13:14 | Provincie Utrecht

De provincie Utrecht nodigt u uit voor de persbijeenkomst op dinsdagmiddag 11 juni waar bekend wordt gemaakt welke twee vervoerders de OV concessie Utrecht Binnen (bus en tram in de stad Utrecht en omgeving) en Utrecht Buiten (bus in het westelijk en oostelijk deel van de provincie, inclusief de stad Amersfoort) tussen 2025 en 2035 mogen verzorgen.

De bekendmaking van zogenaamde ‘gunningsbesluit’ markeert een belangrijk moment voor het openbaar vervoer in de gehele provincie Utrecht voor de komende 10 jaar. De ambitie daarbij is om het openbaar vervoer nog beter te laten aansluiten bij de vervoersbehoefte van de reiziger en in deze periode grote stappen te zetten in de transitie naar 100% Zero-Emissie-vervoer.

Aanbestedingstraject

Een openbaar vervoer concessie is het alleenrecht om openbaar vervoer te verrichten in een bepaald gebied gedurende een vastgestelde periode. Deze concessies worden door de provincie openbaar aanbesteed. In juli 2023 is de aanbesteding gestart voor de twee Utrechtse OV-concessies: Utrecht Binnen en Utrecht Buiten. In februari 2024 werd bekend dat vijf vervoerders hebben ingeschreven op deze aanbesteding. Op 11 juni wordt, na het besluit van Gedeputeerde Staten, de uitkomst van deze aanbestedingsprocedure bekendgemaakt.

Persbijeenkomst

De persbijeenkomst wordt op dinsdag 11 juni 2024 gehouden tussen 16.15 en 17.00 uur in het Provinciehuis, Archimedeslaan 6 in Utrecht. Aan het einde van de bekendmaking is er desgewenst gelegenheid voor 1 op 1 interviews met de betrokkenen. 

Aanmelding gewenst

Indien u aanwezig wil zijn bij de persbijeenkomst dan is het verzoek u vooraf aan te melden bij Jelmer Geerds, woordvoerder namens Gedeputeerde Staten, via jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl

Meer binnen de rubriek Ov, transport en logistiek