Katja Schuurman’s Return to Sender en Leclerc Baby starten sociaal initiatief

28 DEC 2022 08:00 | Leclerc Baby

Van 20 dec ’22 tot 20 jan ’23 doneert Leclerc Baby kinderwagens aan de projecten van Return to Sender.

Rotterdam, 27 december 2022 - Leclerc Baby kondigt met trots aan van 20 december 2022 tot 20 januari 2023 samen te werken met Return to Sender voor een nieuw sociaal initiatief "BUY A STROLLER - GIVE A STROLLER". Voor elke wereldwijd verkochte kinderwagen schenkt Leclerc Baby een kinderwagen aan de vrouwen van Return to Sender. Naast kinderwagens worden er ook wiegen en voetenzakken gedoneerd. 

A group of women sitting on the groundDescription automatically generated with medium confidence

Return to Sender producenten in Nepal

Na de campagne periode brengt Leclerc Baby de producten naar de bestemmingen van Return te Sender in Nepal, Bangladesh en Zuid Afrika. 

Katja Schuurman, oprichter Return to Sender, zegt over het initiatief: "Zonder hulp kunnen de vrouwen van Return to Sender zich deze spullen niet veroorloven. Het is dus ontzettend fijn dat we op deze manier samen met Leclerc Baby daarbij kunnen helpen"

Leclerc Baby heeft Return to Sender gekozen voor deze samenwerking vanwege de prachtige missie om vrouwen in arme gebieden te helpen bij het opzetten van onafhankelijke bronnen van inkomsten en levensonderhoud. Daarbij wil Leclerc Baby zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan. Ze zijn van mening dat sommige van deze producten ook beschikbaar moeten zijn voor mensen die ze hard nodig hebben, maar het zich zonder hulp niet kunnen veroorloven. 

A picture containing person, indoor, group, crowdDescription automatically generated   A picture containing person, littleDescription automatically generated

Return to Sender: Katja en Birgit bezoeken de producenten in Nepal

Oorsprong Return to Sender  

Katja Schuurman richtte in 2006 het duurzame merk Return to Sender op. Tijdens haar vele reizen naar de armste regio's van de wereld ontmoette ze veel ambitieuze mensen, veelal vrouwen. Het ontbreekt hen eerder aan kansen en mogelijkheden, dan aan wilskracht of talent. Naast armoede zag Katja ook de prachtige producten die er gemaakt werden, en het was tijdens een opname in India voor een van haar televisieprogramma's dat het idee voor Return to Sender werd geboren: eerlijke handel als motor voor duurzame ontwikkeling. Return to Sender zet zich in voor banen voor vrouwen in de armste regio's van de wereld. 

Return to Sender’s hoogste prioriteit is het verzekeren van een leefbaar loon. Hierdoor kunnen de vrouwen met wie zij werken, maar ook hun families en in sommige gevallen de hele gemeenschap, de armoedespiraal doorbreken. 

Meer informatie vind je op: https://www.leclercbaby.com/nl/l/buy-a-stroller-give-a-stroller/

A person with a stroller on stairsDescription automatically generated with low confidence                  A picture containing tree, outdoor, road, personDescription automatically generated

Katja Schuurman en Leclerc Baby hebben een langlopende samenwerking 

Dit is een origineel bericht van Leclerc Baby

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen deze rubriek